Sağlık Müdürü Alparslan Erol"Sigara Ölüm Saçıyor, Herkes Sigarayı Bırakmalı"dedi

Tarih : 2013-02-07 / Kategori : Sağlık

Sağlık Müdürü Alparslan Erol

    Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol, “Birçok olumsuzluğu bilinmesine rağmen çok yaygın bir şekilde kullanılan sigaranın yol açtığı ölümlerin trafik, terör, iş kazası ve benzeri olayların toplamından beş kat daha fazla olduğunu" söyledi.
          Dr. Erol, yaptığı açıklamada sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu vurguladı ve sigaranın beyin ve sinir sistemini uyardığını bu nedenle herkesin ölüm saçan sigarayı bırakması gerektiğini kaydetti.
       Dr. Erol, "Sigara, organların yeterince kan almalarını engelleyip, akciğer, yemek borusu, pankreas, mesane, böbrek ve mide kanserine yol açar. Ayrıca peptik ülser, kronik bronşit, felç, astım, reflü, erken menopoz, diş eti iltihabı, kemik erimesi gibi hastalıklara zemin hazırlarken, hamilelerde erken doğum, düşük doğum ağırlığı gibi riskleri beraberinde getirir. Sigarayı bırakmak için öncelikle kişinin kendisine güvenmesi gerekir. Sigarayı bırakan kişinin kazancını not etmesi isteniyor. Sigarayı bırakmak, sağlıklı bir yaşam için atacağınız en önemli adım. Hiçbir zaman geç değildir. Önemli olan karar verip bunu uygulamaktır" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası