Oğan’ın Çabaları Sonucu Iğdır İç Gümrüklemeye Kavuştu

Tarih : 2013-02-08 / Kategori : Siyaset

Oğan’ın Çabaları Sonucu  Iğdır İç Gümrüklemeye Kavuştu

    Iğdır’ın en büyük eksikliklerinden biri olan iç gümrük imkanına kavuşması gerektiğini sıklıkla mecliste her fırsatta dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın konuyla ilgili hassasiyeti sonucu Resmi Gazete’de Iğdır’da Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’ne bağlı bir iç gümrük kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı.
    Milletvekili olmadan önce stratejist olarak çalışmalarına devam eden ve memleketi Iğdır’ın konumunu çok iyi analiz eden seçildiği ilk günden beri Iğdır’ın üç ülkeye sınırı olduğunu; fakat bugüne kadarki yanlış uygulamalardan dolayı bu özelliğinden faydalanamadığını belirten OĞAN, gümrük konularıyla ve gümrük kapılarında görev yapanların sorunlarıyla yakından ilgileniyor. OĞAN, Iğdır’daki gümrük sorunlarıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI ve bakanlık çalışanları ile yürüttüğü istişare sonucu Iğdır'a iç gümrük kurulması resmileşti.
    Iğdır’da bir iç gümrük müdürlüğü kurulmasını öngören 2013/4222 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 25 Ocak 2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaştı. OĞAN’ın çabaları sonunda, artık Iğdırlılar iç gümrük nedeniyle kente 70 kilometre uzaklıkta olan Doğubeyazıt’a gitmek zorunda kalmayacak. Bakanlar Kurulu kararı ile Iğdır’ın ticari hayatta önemi artarken, Iğdır’dan ticaret yapanlar da rahatlığa kavuşmuş olacak.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-02-21 09:39:50

    Bazı ınsanlarlar vardır bıyerlere gelene kadar bırılerıne muhtactır. İşlerini bıtırdıkten sonra da Aslında bi hiç olduklarını unutup ne ıcın kımler ıcın hangı amacla bellı makamlara gtmenın farkına varmayıp işlerinin dışında hareket eden ınsanlar.. Sevgiler..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası