112 Daha Hızlı Müdahale Edecek

Tarih : 2013-02-12 / Kategori : Sağlık

112 Daha Hızlı Müdahale Edecek

İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol “Gereksiz yere 112 komuta merkezini arayana cezai işlem yapılacak”

    Sağlık İl Müdürlüğü 112 acil servisi daha hızlı hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
    İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, “Hastalara daha hızlı ulaşarak müdahale edebilmek için hem eğitici kurslar hem de teknik anlamda yenilenen 112 komuta merkezi çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.” dedi.
    İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, “112 yeni sistemi ile  112 ye telefon eden hastaların adres ve yerlerini hemen tespit ediyor. 112 arayan hastalar 112 komuta merkezinde görevli operatörün bulunduğu bilgisayar ekranına düştükten sonra adresleri otomatik olarak ekranda görünüyor. Ayrıca adres bilgisi dışında cep telefonundan 112 acil servisi arayan hastalarda yerleri yeni sitem ile harita üzerinden tespit ediliyor.” dedi.
    Erol, “ambulanslarımız daha hızlı bir şekilde anons alındıktan sonra vatandaşımıza ulaşıp ilk müdahaleyi yapmaktır. Bu sistemimizde vatandaşımız bizi sabit telefon ile aradığı zaman, aradığı yerin adresi otomatik olarak ekranımıza düşmekte ve vatandaşı da bulmakta çok rahat bir yol gösterici olmaktadır. Cep telefonundan da arandığı zaman yine sistemimize şahsın bulunduğu yerin alanı görünmekte ve hastaya ulaşılabilirliğimiz çok daha hızlı ve süratli olmaktadır. Bizim için vatandaşımızın sağlığı önde gelmektedir. Bunun için Sağlık Bakanlığının sağlamış olduğu Hava Ambulansı desteği ilimizde acil hastaların sevki konusunda büyük bir eksikliği ortadan kaldırmıştır.”  diye konuştu.
    Erol,  gereksiz yere 112 hattını arayarak 112 personelini rahatsız eden numaraların anında tesbit edildiği uyarısında da bulunarak bu tür aramaların cezayi işlemlerini de beraberinde getirdiğini hatırlattı.
          “Bizim vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur ki gereksiz yere 112 komutamızı acil vaka ve hastalık dışında arama yapmamalıdırlar, çünkü bu sonucunda cezai bir işleme de sebebiyet veriyor. Artık aranan numaralar ve adresler otomatik olarak sisteme düştüğünden bunların cezai uygulamaları da başlamıştır. Bu konuda da halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü bir operatörün başında 3 personelimiz ilimize hizmet verirken bir operatör gereksiz yere meşgul edildiğinde bir ciddi hasta aradığı zaman ulaşılabilirliği geç olmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkat etmesini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.