Tiryaki çiftlere 'sigarayı birlikte bırakın' önerisi

Tarih : 2013-02-16 / Kategori : Sağlık

Tiryaki çiftlere 'sigarayı birlikte bırakın' önerisi

    Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol: “Sigarayı bırakma konusunda ”Karı koca beraber sigarayı bırakırsa pozitif sonuç alınır” dedi.
    Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol, sigara kullanan ve bu alışkanlığı terk etmek  isteyen çiftlerin, birlikte hareket etmesi halinde daha iyi sonuç  alabileceklerini bildirdi.
    Dr. Erol, “bir bağımlılık olan sigaranın tedavisinde eğer kendi sağlığını ve eşinin sağlığını düşünüyorlarsa birlikte haraket ederek el ele vererek mücadele etmeleri gerekiyor.”
    Sigara ve tütün bağımlığında en büyük destekçinin Eşler arasında  ”moral” olduğunu  belirten  Dr. Erol, şöyle konuştu: “Iğdır Ketem merkezimizde Sigara bırakmak için gelen çiflere ”Sigara bıraktırma tedavisinde yıllardır yapılan bir hata, ’hemen  bırakman lazım, yoksa kanser olursun’ olgusunun kullanılması oldu. Tedaviye  başlayan kişiye, yaşam süresi ve kalitesini artırmak için sigarayı bırakması  gerektiği ifade edilerek ikna metoduna gidilmelidir.
    Öksürüğün rahatlayacağı,  nefes alıp vermelerinin düzene gireceği anlatılmalıdır. Tedavide temel sorun,  psikolojik bağımlılığı kırma zorunluğudur. İnsan, beyni ve iradesinde sigarayı  bitirmedikçe ilaç, hap gibi uygulamalar başarıya götürmez. Sigara, toplumda çok  büyük bir destek unsuru gibi işleniyor. İnsanlar bu duygularla ailelerinden,  dostlarından ayrılmış gibi bir matem havasına girebiliyor. Sigaranın bırakılması  ilk andan itibaren pozitif etki sağlar. 24 saat içinde bile vücuttaki bir çok  aktivite düzelir.” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.