TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Iğdır’daydı

Tarih : 2013-02-25 / Kategori : Siyaset

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Iğdır’daydı

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Iğdır  Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (İTSO) yeni binasının açılış töreni'ne katıldı.
    Iğdır  Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapımı tamamlanan yeni binasının açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Böyle bir güzel bina yaptıkları için başkan ve yönetimi kutluyorum. Birlik ve Beraberlik içinde olmalıyız. Huzurun olduğu yerde kalkınma vardır. Huzurun, birliğin olmadığı yerde kalkınma yoktur. Iğdır’ı marka şehir yapmalıyız. Buda en iyi şekilde tanıtımdan geçer. Iğdır Doğu’da ve Türkiye’de huzurlu illerden birisidir. Huzur olursa ticaret olur, ticaret olursada zenginlik olur. Zengin olmak istiyorsak genç girişimcilerin sayısını artırmalıyız. Nüfusumuzun %50’si kadın olmasına rağmen kadın girişimci miktarımız %6’dır. İsraf haramdır kültüründen geliyoruz. Nüfusun yarısını yok sayıyoruz. Rehberimiz Peygamber efendimizi örnek aldığımızı söylüyoruz fakat onun yaptığını yapmıyoruz. Peygamber efendimizin eşi Hatice Anamız ticaretle uğraşırdı. Peygamberimizi örnek alıyorsak kızlarımızı niçin okutmuyoruz. Evde oturtuyoruz. Müslümanız diyoruz genç kızlarımızı girişimci yetiştirmiyor mallarımızı eşit dağıtmıyor kız çocuk erkek çocuk ayrımı yapıyoruz. Babalardan tek isteğimiz çocuklarınızı okutun çocuklarınızın hakkını eşit verin. Dünyada üç ülkeye sınır olan il Iğdır’dır bunun için tanıtım ve pazarlamaya ihtiyacınız var marka şehir olmanız lazım. Bunun içinde özel sektöre daha çok önem verin, büyümesine katkı sağlayın. Özal 30 yıl önce iş adamlarının önünü açtı ozaman bazıları bu adam Amerikanın ajanımı söylentiler oldu onun sayesinde bu gün dünyaya açılan devlet olduk. 152 milyon dolar ihracat yapıyoruz. Avrupada satılan 5 beyaz eşyadan 1’ini biz üretiyoruz. Bu gün Türkiye’de sistem tıkanmış durumda, yeni bir sisteme ihtiyaç var yeni bir anayasa yapılmalı, siyasi partiler söz vermişler ve sözlerinde durarak yeni bir anayasa yapmalıdırlar. Yapmazlarsa ikiyıl sonra bu millet onlara hesabını sorar, yapılacak olan anayasa 74 milyon insanın kardeşliğini pekiştirecek bir anayasa olmalıdır.Iğdır’a meslek lisesi yapacağız.” dedi.
    Iğdır valisi Ahmet Pek “Bu bina Iğdır’a yakışır bir binadır. Iğdır üç ülkeye sınır bir il verimli toprakları vardır. Daha ileri gitmeli yatırım yapılmalı iyi tanıtılmalı reklamı yapılmalıdır. Şu anda Iğdır’da 6 bin işsiz insanımız vardır. İsdihtam alanları açıldığında azalacaktır. Ne iş varsa yaparım diyen değilde bildiği işi yapan bir eleman lazım. Türkiye son 10 yıl içerisinde hızla gelişmiştir. Eskiden kaplumbağa hızında bir gelişmişlik vardı şimdi daha hızlı bir gelişmişlik vardır. Birlik ve beraberlik içerisinde daha ileriye gitmeliyiz. Birlik ve Beraberliği bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Iğdır’da farklı bir yapı vardır. Iğdır Türkiyede örnek bir ildir. Birlik ve beraberlik içindedir.” şeklinde konuştu.
    Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan’da; “Iğdır’ın gelişimi için özel sektör, üniversite, kamu ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm aktörlerin etkin işbirliği gerekmektedir. İTSO Iğdır'ın sürdürülebilir gelişmesine büyük önem vermektedir. Tüm sektörlere gelişmeleri için her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz.  Iğdır 2008 yılında 136 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Bu daha sonra 105 bin dolara düşmüştür. Iğdır’da nakliyecilerimizin sıkıntıları büyüktür. 2010 yılında 4 bini geçen tır sayısı ticaretteki daralmadan dolayı sayı aşağılara düşmüştür. 26 parselden oluşan Organize sanayi bölgesi bitti. Şimdi ikinci etap ihale edilecek.  Serbest bölge ve içinde Lojistik bir merkez olan bir yer açmak istiyoruz. Bu gün İran üzerinden Türk cumhuriyetlerine giden bir tırdan 2 - 3 bin dolar ayak bastı parası alınmaktadır. Bu konuda 2 yıldır nakliyecilerimiz sıkıntı çekiyor” şeklinde konuştu.
    Bu arada Eski Ticaret Odası Başkanları Himmet Yıldız, Kenan Açıkel, Tayyar Oral’a ve Iğdır Valisi Ahmet Pek’e, (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, Başkan Kamil Arslan ve Hükümdar Arat, İsmail Aras, Sinan Dilmen plaket ve hediye verdi.
    Açılış törenine Iğdır Ticaret odasının temelini atan ve bir çok katkıları bulunan iki isimden Iğdır Eski Valisi Amir Çiçek ve Iğdır Milletvekili Ali Güner’de davet edilmişti.
    Iğdır’a birçok katkıları olan bu iki isminde davet edildiği halde isimlerinin söylenmemesi yadırgandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.