İl Sağlık Müdürü Erol"Bakanlığımızdan Filomuza Üç Ambulans Daha"

Tarih : 2013-02-27 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü Erol

          İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, 112 Acil Sağlık Hizmetlerine yönelik açıklamalarda bulundu.
    Erol, “Acil tıbbi müdahaleyi gerektiren durumlarda hastanın tıbbi müdahalenin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en seri şekilde ulaştırılması ve gereken müdahalenin zamanında yapılması hayati önem arz etmektedir.” dedi.
    Erol, İlimizin iklimi,  coğrafi koşulları ve demografik özellikleri göz önünde bulundurulduğunda 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin daha çok donanımlı ambulanslara ve eğitimli personellere sahip olmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu bilinçle bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda 112 Acil Sağlık Hizmetleri filomuza,  1 Adet 4x4, 1adet 4x2 ve 1 Adet paletli ford jeepten oluşan 3 ambulans daha kazandırılarak mevcut ambulans sayımız 23’e yükseltilmiştir.
    Şu an İlimiz 112 Acil Komuta Kontrol Baştabipliğimize bağlı 109 sağlık personelimiz görev yapmaktadır. Amacımız hizmet içi eğitimlerle çalışan personelimizi daha etkin ve verimli kılarak, hasta nakillerinin sorunsuz gerçekleşmesini sağlamaktır.  İlimizde 1 Adet Komuta Kontrol Merkezimiz mevcut olup; Merkezde 3 adet, İlçelerde de 1 ‘er adet olmak üzere toplam 6 adet Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuz mevcuttur.
    112 telefon hattına günlük olarak 1100’e yakın  çağrı gelmektedir. Ancak gelen bu çağrıların 40 ‘a yakını  gerçek vaka olup; geriye kalan diğer çağrıların hepsinin asılsız ihbarlar ve çağrılar olduğu görülmektedir. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor; meşgul ettikleri her 112 hattının, gerçek ihtiyaç sahiplerinin hayatlarına mal olabileceğinin farkındalığıyla, gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyorum.
    112 Acil Sağlık Ekiplerimiz şehir merkezimizdeki vakalara ilk 10 dakikada %91oranında müdahale ettiği gibi kırsal olan bölgelere de 30 dakika içinde %85 oranında ulaşım sağlamaktadırlar. Hedefimiz ekiplerimizle bu oranı % 95 in üzerine çıkarmaktır. Bu amaçla; geçtiğimiz yıl kullanmaya başladığımız 112 Acil Operasyon Yönetim Sistemi ile gereksiz çağrıların önlenmesi, standart veri girişi, sistematik operasyon yönetimi, düzenli veri akışı, performans yönetimi, mobil ekiplerin kontrolü, adres tespiti, ulaşım sürelerinin kısaltılması gibi önemli ihtiyaçlarımızı karşılamaktayız. Ayrıca belirtmeliyim ki; kırsal alanda 112 hizmeti almayan köy ve mezra bulunmamaktadır.
    Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında halka daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunmak adına hava ambulansı ile hasta nakil hizmetinden ilimiz halkı da faydalanmaktadır. Bu çerçevede ilimizde 2012 yılında 21 kez uçak ambulans, 7 kez helikopter ambulans kullanılmıştır. Vatandaşlarımıza sağlanan bütün nakil işlemlerinin ücretsiz olduğunu, ihtiyaç halinde hakkaniyetle tüm halkımızın faydalanabileceğini de belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.