VERGİ HAFTASI 25 ŞUBAT İLE 2 MART 2008 TARİHLERİ ARASINDA KUTLANDI

Tarih : 2008-02-26 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel hale gelen Vergi Haftasının bu yıl 25 Şubat ila 2 Mart 2008 tarihleri arasında 19 uncusunun kutlanacağını söyledi.
 Defterdar Kısa, Vergi Haftasının 25 Şubat 2008 tarihinde saat 10:00'da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Vergi bilincinin anlatılması, yaygınlaştırılması ve Vergi İdaresi ile mükellefler arasında kaynaşma ve diyaloğun sağlanması amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini, bu cümleden olmak üzere İlimizde en çok vergi ödeyen Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleriyle en çok ihracat yapan mükelleflerin ödüllendirilmesi için yemek ve ödül töreni yapılacağını belirtti.
Defterdar Kısa, Vali S. Saffet Karahisarlı’yı ve Vali Yardımcısı Tuba İnan’ı makamında ziyaret ederek vergi haftasını kutladılar.
 Verginin tüm bireyleri doğrudan ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden  Vali Karahisarlı "Vergi olmadan bir devletin ayakta kalması ve o ülkede toplumsal huzurun ve kalkınmanın tesis edilmesi olanaksız.
Her vatandaşın devletine karşı sorumlulukları var. Vergi vermek de en başta gelen vatandaşlık görevleri mizden birisidir" şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Tuba İnan vergi haftası nedeniyle konuşmasında Iğdırın doğu anadolunun küçük bir ili olmasına rağmen canlı bir il ve bu canlılığın vergiye yansıması bizlere gurur veriyor ve buda iş adamlarımızın girişimleri sayesinde vergimizi ödeyerek en büyük vatandaşlık görevimizi yapıyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.