İLİMİZDE ÇIĞIRTKAN KEKLİK KULLANAN 3 KİŞİ KEKLİKLE BİRLİKTE YAKALANDI

Tarih : 2008-02-27 / Kategori : Genel Haber

 Bir ihbarı değerlendiren Çevre ve Orman il müdürlüğü merkeze bağlı Erhacı köyünde çığırtkan keklik kullanarak avlanan 3 kişiyi yakaladı.

 İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mehmet Ali Balıkan, Rauf  İrge, Bozan Benile isimli Urfa nufusuna kayıtlı bohcacılar  çadır kurdukları kırsal alanda çığırtkan keklik ve tuzak ağlarla yakalandı.
 Çevre  ve Orman il müdürü Taner Tazegün, bir ihbar üzerine müdürlüğümüz ekipleri ile Merkez Jandarma ekiplerinin yaptığı kontroller sırasında Avcılık Belgesi olmadan ve avlanma süresi bittiği Yaban hayvanlarının üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilmesi,  Yasaklanan avlanma esas ve usulleri ile avlanma, (Zehirle avlanma hariç) yasak olmasına rağmen canlı mühre kullanılarak keklik avladıkları alanda yakalanarak 8 adet kekliğe el konulmuştur. Yakalanan şahıs  hakkında işlem yapılmak üzere kabahat tutanağı düzenlenmiştir." dedi.
 Tazegün, yakalanan keklikler için  adı geçen şahıslardan  Rauf İrge'ye  1650.00 TL, Mehmet Ali Balıkan'a 1650.00 TL,  Bozan Benile 1100.00 Tl para cezası  verildiği, ele geçen kekliklerinde doğaya bırakıldığını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.