Nevruz Bayramı Bu Sene Coşku ile Kutlanacak

Tarih : 2013-03-16 / Kategori : Duyurular

Nevruz Bayramı Bu Sene Coşku ile Kutlanacak

     Iğdır'da Yıllardan beri kutlanan nevruz bayramı bu sene de coşku ile kutlanacak.
            Yıllardan beri Nevruz bayramını geleneksel olarak kutlayan Iğdır'da yaşayan Azeri Türkleri bu senede hem geleneksel olarak kutlayacak hemde valiliğin hazırladığı kutlama programlarına katılacaklar.
            Iğdır valiliğinin hazırladığı nevruz programı,21 Mart Perşembe günü 9. 30 da Şehit Mehmet Çavuş anıtından başlayacak olan Nevruz Yürüyüşü Zübeyde Hanım Bulvarında sona erecek. Burada Atatürk anıtına çelenkler konulup istiklal marşı okunup saygı duruşunda bulunulacak. Halk oyunları gösterisi ile devam edecek olan program protokol konuşmaları ile devam edecek ardından kosa kosa gösterisi yapılacak yedil evin çerez dağıtımı yapılacak yumurta tokuşturulacak, ateşten atlanacak örste demir dövülecek üzümlü pilav dağıtılacak. Iğdır Valisi Ahmet Pek, bütün Iğdırlıları Nevruz kutlamasına bekliyoruz”dedi.
            Nevruz bayramı geleneksel olarak 19 Mart Salı günü başlayacak hava karardığında vatandaşlar evlerinin önünde bahçelerinde ateş yakacak üstünden atlayacak kapılar pencereler niyet edilip dinlenecek çerezler yenilecek çocuklar ev ev dolaşıp bayramcalık toplayacaklar.21 Mart günüde bayramlaşacaklar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.