AZERBAYCANLI VEKİL GANİRE PAŞAYEVA '' HOCALI SOYKIRIMINI UNUTTURMAYACAĞIZ''

Tarih : 2008-02-27 / Kategori : Genel Haber

 Ermenistan'ın silahlı güçle rince, 1992'de Azerbaycan'ın dağlık Karabağ bölgesinde yapılan katliamın 16'ncı yıl dönümünde konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı Soykırımını unutturmayacaklarını
ve Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları er geç  Ermenilerin elinden geri alacaklarını söyledi.
 

İstanbul Taksim Meydanı'nda yaklaşık 2 bin kişilik bir topluluğa hitap
eden Azeri vekil, Hocalı'da Ermeniler tarafından esir alınan
Azerbaycanlıların halen geri iade edilmediğini, batı dünyasının ise
olaya karşı halen  sessizliğini koruduğunu  dile getirdi.
 Ermenilerin işgal ettikleri bölgelerde Azerilere ait  camileri, tarihi ve kültürel abideleri yok ettiğini de belirten Azerbaycan parlamentosu vekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan'ın hızla gelişip modernleştiğini, işgal edilmiş topraklarını uluslararası hukuktan doğan hakları gereği insan ve askeri kaynaklarıyla geri alacaklarını da ifade etti.
 Taksim Meydanı'n da atılan sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Azerbaycan'ın İstanbul başkonsolosu Sayyad Aran ise, Hocalı'da 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece katledilen Azerilerin masum insanlar olduğunu, Ermenilerin masum insanlara karşı giriştikleri soykırımı inkar etmek istediklerini, kendilerinin bu soykırımı bütün dünyaya anlatma kararlılığında olduğunu söyledi.
 Başkonsolos Sayyad Aran, '' Biz kimsenin toprağına göz dikmedik. Kimse de Türkiye'nin, Azerbaycan'ın toprağına göz dikemez.  Dünyayı Hocalı Soykırımını tanımaya çağırıyoruz.  Bu dünya adalet dünyasıdır. Adalet ne kadar çabuk zafere ulaşsa, dünya mutluluğa o kadar çabuk kavuşur.'' dedi.
 Hocalı Soykırımının tarihsel ve sosyopolitik sürecine değinen
Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk ise, dünya ülkelerini ve batı kamuoyunu  Birleşmiş Milletler (BM) aldığı 822, 853, 874 ve 884'ncü maddelerini görmeye çağırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.