MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Nevruz Bayramı Mesajı

Tarih : 2013-03-20 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Nevruz Bayramı Mesajı

    Nevruz Bayramı, kadim Türk yurdu Doğu Türkistan’dan başlayıp dünyaya yayılan bir dirilişin bayramıdır. Türklerin Ergenekon’dan çıkışının coşkusunu Türk kültürüne bağlı olarak kutlamak, aynı zamanda bizlerin geleneklerimize saygısını ve göreneklerimize bağlılığını gösterdiğinden son derece önemlidir.
    Her şeyden önce Nevruz’un birleştirici özelliği her bağlamda üzerinde önemle durulması gereken başlıca özelliğidir. Nevruz ateşi ayrıştırmak değil bütünleştirmek için yakılan bir ateştir. Nevruz, bölünme hevesinin değil, baharın coşkusu, Türklerin heyecanıdır. Uluslararası gelişmeler göz önüne alındığında son dönemde “bahar” sözcüğü isyandan ve kargaşadan ibaret bir manada kullanılmak istese de Türk milleti için baharın anlamı Nevruz’la gelen bir diriliş olarak sonsuza dek devam edecektir. Yeniden doğuşun sembolü olan Nevruz, aynı zamanda bir birlik ve bereket demektir. Kafkaslar’da yakılan Nevruz ateşinin sıcaklığı Sibirya’yı ısıtmaktadır, Doğu Türkistan’daki Nevruz ateşi Balkanlar’ı sevindirmektedir. İşte, bu yüzden Nevruz Bayramı, Türk varlığının vazgeçilmez bir parçasıdır.
    Türk topraklarında asırlardır süren Nevruz coşkusunu aslından başka şekillere sokma telaşına girmek, Nevruz’un milli ögelerini kendi yalanları için tarihin gerçeklerinden koparmak istemek aymazlıktan başka bir şey değildir.
    Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Türk dünyasının bayramını yürekten kutluyor, nevruzun aslını yaşatmak ve birlik beraberlik amacıyla 21 Mart 2013 tarihinde saat 19.30’da Iğdır Alyans Düğün Salonu’nda Ali KINIK ve Cavit TEBRİZLİ’nin de konser vereceği Türkiye Azerbaycan Derneği tarafından organize edilen Nevruz Şenliğimize hepinizi davet ediyoruz.
   

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-03-20 12:55:05

    saygilar.helal olsun kardesime iyi konusmus.aydinlik günlere .türk dünyasini kutluyorum bu güzel bayramindan dolayi.........ne mutlu türküm diyene.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.