Doğu İlçeleri Adına Deliktaş Konuştu

Tarih : 2008-02-27 / Kategori : Genel Haber

 23 Şubat 2008 tarihinde Ak Parti 6. bölge yerel yönetimler şurası Erzurum'da yapıldı.
 Şuraya ilimizden Milletvekili Sayın Ali Güner, İl Başkanları, İlçe ve Belediye Başkanları, İl encümenleri katıldı. Şura’da Doğu İllerini temsilen Karakoyunlu Belediye Başkanı belediyelerin sıkıntılarını anlatmak için konuşmacı seçildi.

Doğu belediyelerinin sıkıntılarını anlatan Deliktaş şunları söyledi: " Belediyemiz demokrasinin temel taşları ve vazgeçilmez unsurlarıdır. Yerel yönetimler olmadan demokratik rejim düşünülemez. Belediyelerimiz bugün yurt kalkınmasında en büyük rolü oynayan fedakâr kuruluşlardır.
 Ben ve temsil ettiğim belediye başkanları Ak partide bu mümtaz insanlarla beraber siyaset yapmaktan onur duyuyorum. Bizler 4 yıldan bu yana gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmeğe azami gayret gösteriyoruz. Bu gayretimizin yanında, hükümetimin bizlere onur vererek bu güzel ilçelere Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetleri yapmasını bizlere nasip etti. İlçe belediye başkanları Iğdır'a bizlere her zaman destek veren hükümetimize, partimize halkımız adına minnettardır."
 Ayriyeten Doğu belediyelerinin sıkıntılarına işaret ederek şunları söyledi:
1- Batı illerindeki türn yöredeki belediyelere gelen turist sayısını göstererek ek kaynak aldıklarını bili yoruz. O yörelere turist külfet değil tam aksine nimet getiriyor. Bizler doğu belediyeleri ağır kış şartlarında karla mücadele ediyoruz kar nimet değil belediyelere külfet getiriyor. Ve ağır hasarlar bırakarak gidi yor, doğu belediyeleri yılın en az 6 ayını afet kapsamına alınması iller bankası payının en az iki katına çıkarılmasını talep ediyoruz.
2- Doğu belediyeleri acil eylem planına alınmasını arzu ediyoruz.
3- Belediyenin 2004 yılından önceki rakamları trilyonları bulan borçlarının hazine müsteşarlığı ile uzlaşmaya vararak 2 yıldır ödemekteyiz. Bu kesintinin en azından yerel seçimlere kadar ertelenmesini talep edi yoruz.
Bu güzel toplantıyı tertip leyen partimize ve dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Ak parti camiasına, şuraya katılan tüm partililere ve bizlere ev sahipliği yapan Erzurum'un güzel insanlarına ayrıca teşkilatına, belediye başkanına doğu il belediye başkanları adına teşekkür eder şuranın, ülkemize, partimize hayırlara vesile olmasını diler. Hepinizi âlemlerin yaratıcısına emanet ediyorum." dedi…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.