HOCALI ŞEHİTLERİ ANILDI

Tarih : 2008-02-27 / Kategori : Genel Haber

GAZETEMİZ YAZARI SERDAR ÜNSAL’IN HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANMA TOPLANTISINDA YAPTIĞI SLAYT GÖSTERİ İZLEYENLERE HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞATTI.
 Iğdır Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür birliğini yaşatma ve destekleme derneği tarafından düzenlenen "Ermeni vahşeti, Hocalı Katliamı" konulu anma toplantısı yapıldı.

Kültür sarayı tiyat ro salonunda yapılan  anma toplantısında konuşan Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, “Türk milleti olarak mağdur durumda olan her millete kucak açmış  bir milletiz 500 yıl önce Yahudilere daha dün Saddam zülmünden kaçan peşmergelere, Bulgaristan dan gelen Türk kardeşleri mize Kosovalılara, Boşnaklara, Afganistana, kucak açmış mazlum milletlerin her alanda hakkını korumuş aramış bir millet olarak Ermenilere zülm yapmamız mümkün mü ? Fakat Ermeniler yalanları ile kamuoyu oluşturuyorlar." dedi.
 Ermenistan yetki lilerine sesleniyorum, işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çekilmedik çe, Şehit ettikleri Diplo matlarımız Nedeniyle Türk Milletinden özür dilemedik çe sınır kapılarını açmanın mümkün olmayacağını” belirten  Karahisarlı, "10 yaşındaki bir çocuğu diri diri yakmak soykırım değil de nedir? Erkeklerin Çanakkale de savaşta olmasını fırsat bilerek doğu illerimizde, köylerde kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürmek soykırım değil de nedir?  Biz 'kim olursan ol yine gel' diyen bir milletin evlatlarıyız. Savaşta dahi insani duygularımızı hiçbir zaman kaybetmeyiz.   Türk milleti çok büyük bir millettir. Bu nedenle diğer milletler bu toprakları, insanlarımızı bölmek için bir takım oyunlar oynuyorlar. Bizi birbirimize düşürüp zayıflatarak kolay lokma yapma peşindeler.
 Bu nedenle her zaman 70 milyon tek vücut olarak birbirimize kenetlenmeliyiz." şeklinde konuştu.
 Dernek başkanı Ziya Zakir Acar’da, "Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafataslarını yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistema tik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı uygulamalara maruz bıraktılar. Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Genç kızların önce saçlarını, sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Kaçıp kurtulanlar halen vatanlarından uzak tren vagonlarında, çadırlarda ve uygunsuz yerlerde yaşamlarını sürdürmektedirler. İlimiz Iğdır'da Ermenilerin katliamına uğramış bölgelerden biridir. Iğdır'daki  toplu mezarlardan sadece Hakmehmet, Oba ve Gedikli köyleri ulusal basın önünde açılmış katliamın boyutu tespit edilmiştir.
 Ancak Kadıkışlak, Necefali, Yaycı, Küllük, Bayraktutan, Koçkıran ve bir çok köyde toplu mezarlar bulunmaktadır. Buralar da açılırsa Ermenilerin yörede yaptıkları toplu katliamlar ortaya çıkacaktır. "Neden böyle bir Türk düşmanlığı ve neden böylesine vahşî katliamlar?" sorusu kafalara takılırken, cevap yine o şer ülkesinden geliyordu.
       Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Ağrı Dağı'nın resmi varken, Ermenistan Millî Marşı'nda "Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün, öldürün" denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yoktur. Hesap ortada…
 Tarihte sivil Türkler'i arkadan vurarak ün yapan ve bugün hâlâ kin, nefret duyguları saçmaya devam eden ve de "Soykırım" iddialarıyla dünya kamuoyunu bulandırmaya çalışanların marifeti, Hocalı'nın kanlı tarihinin ölüm yapraklarında saklıdır.
 Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce kulaklarına inanamadı. Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde ise, görgü tanıklarının abartmadığını kısa sürede anladılar.
 Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında söyledikleri, katliamın boyutunu da anlatıyordu:
 Pek çok savaş hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama bebekleri, masum insanları öldüren Ermeniler onlardan da, herkesten de çok çok daha beter, diyordu Fransız gazeteci. Türkiye'yi sözde soykırımla suçlayan dünya devletleri, Azerbaycan'da yapılanları niye görmemezlikten geliyor…
 Yalan, sözde soykırımları bütün dünyaya tanıtma çabasında olan Ermeniler, bir yalanı dünyaya tanıtmak için çabalarken,  Hocalı'da yaşananları dünyaya yeterince neden duyuramıyoruz.
 Ve bizler 16 yıl önce yapılan bu katliamı, sanki 116 yıl önce yapılmış gibi niye hafızalarımızda tam olarak yer ettirmiyoruz" dedi.
 1.Dün. Harb. Ermeni Çet. Katl. Uğ. Mağ. Der. Bşk. Av. Cafer Zor’da Ermenilerin Hocalı da yaptığı katliamı anlatarak şunları söyledi: "Kendini bilmezin biri asla onaylamadığımız ve kınadığımız bir cinayet işleyerek bir Ermeni gazeteciği vurdu diye bir an için de olsa ulusal kimliğini unutarak  bir anda Ermeni oluveren ülkemizin sözde aydın ve libarelleri size sesleniyorum Hocalı soykırımından haberiniz varmı? Varsa ne yaptınız yoksa niçin yoktur? Bizi yönetenlere sesleniyorum, Hapis yatmayı bile göze alarak sesleniyorum, Ermeniler sözde yalanlarından vaz geçmedikçe sınır kapılarını  açtırmayacağız. İzin vermeyeceğiz. Ermenistan'a hava sahamızı açarak Akdamar kilisesini açarak, Ermeni'ye iyi niyet mesajını veremezsiniz. Vakıflar yasası ile Türklük idealine ne darbeler indirdiğinizin farkındamısınız?"
 Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır Temsilcisi Nuri Guliyev'de Hocalı faciasını gerçek bir soykırım olarak nitelendirerek, Türkiye ve Azerbaycan’ın Ermeni yalanlarına karşı birlik oluşturarak mücadele etmesi gerektiğini el birliği ile Êrmeni yalanlarının çürütüleceğini belirterek, "Bugün Hocalı soykırımını yapanlar Ermenistan'ın başında bulunan Kocaryanlar ve Sarkisyanlar’dır." dedi.
 Daha sonra Hocalı Soykırımını anlatan resim sergisi gezildi.       Turgay Caf'ın okuduğu  Şiirlerin  ardından gazeteci  Serdar Ünsal'ın hazırladığı yaşayanların dilinden Hocalı belgeseli sunuldu. Sunumu izleyen dinleyiciler duygulanıp ağladılar.  Anma toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.