Hastalara Müjde! Hastahanelerde Tahlil Sonucu Beklemeye Son...

Tarih : 2013-04-08 / Kategori : Sağlık

Hastalara Müjde! Hastahanelerde Tahlil Sonucu Beklemeye Son...

    İlimizin genç beyinlerinden Endüstri Mühendisleri Doğuhan Ali YILDIZ ve Abdulkerim İNCE hastane laboratuarlarında kullanılmak üzere “Otomatik tüp tasnif makinesi” adlı projelerine TÜBİTAK 1512 destek programı kapsamında 650.000'00 TL ye kadar olan desteğin ilk kısmı olan 100.000,00 TL hibe desteği almaya hak kazandılar.
    Başarılı gençlerimiz: Projelerine hastane laboratuarıyla yaşadıkları bir problemin ardından başladıklarını ifade ettiler. Hastane laboratuarına tahlilleri için kan verdiklerini sonrasında kan sonuçlarının gecikmesi ve yapılan açıklamada numunelerin ayrıştırılmasından kaynaklı sıkıntıların olduğunun belirtilmesi üzerine: Tüp tasnifi için çalışmakta olan laboranta ihtiyaç duyulmadan Numune tüplerinin tasnif ve kayıt altına alma işlemini daha hızlı ve doğru şekilde gerçekleştirebilecek bir ürünü hazırlayabileceklerini düşünmüşler. Bu fikirle yola çıkan Mühendislerimiz, numune tüplerinin hızlı ve doğru şekilde ayrıştırılmasının sonucu olarak analiz işlemlerinin daha kısa sürede gerçekleşeceğini bu sayede hastalara tanının daha kısa sürede konulacağı ve durumlarındaki değişikliklerin de bir o kadar hızlı takip edilebileceğini ifade ettiler.
    Bununla beraber projelerini “Ürünümüz ithal muadillerine göre 2500 tüp/saat ile daha yüksek kapasiteye sahip olmasının yanında, ayrıştırma ve kayıt altına alma işlemini muadillerine göre daha doğru gerçekleştirilecektir. Ayrıştırma ve tanımlama işlemlerinde teknik üstünlükleri ile birlikte ekonomik olarak da rakiplerinden %25 ucuz olacaktır. Ayrıca Yüksek teknoloji ürünü olan makinemiz ile yurtiçi talepleri karşıladıktan sonra ihracatına 2016 yılında başlamayı da planlıyoruz’’ şeklinde açıklamada bulundular.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-04-08 16:25:08

    Helal...Durmak yok yola devam...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.