Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Iğdır’da Çeşitli Ziyaret ve Açılışlar Gerçekleştirdi

Tarih : 2013-04-08 / Kategori : Siyaset

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Iğdır’da  Çeşitli Ziyaret ve Açılışlar Gerçekleştirdi

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu inceleme ve açılış için Iğdır’a geldi.

               Iğdır hava Limanında Iğdır valisi Ahmet pek ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu Iğdır valiliğine geçti.Burda şeref defterini imzalayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu  valilik makamına geçtiler.
               Burada  Iğdır valisi Ahmet Pek’ten ilin sorunları hakkında bilgi alan bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada huzur ortamı ile Doğuya ve Iğdır’a yatırım daha çok gelecek dedi.
                Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ,”Bir açılış ve partililerimizle buluşmak için geldik. Bakanlığıma bağlı olan kalkınama ajansımız var ofiste iş adamalarımıza yardımcı oluyoruz. Iğdır’ı yatırımcı iş adamlarına tanıtmayı hedefliyoruz.Iğdır teşvik sisteminde 6. Bölgede inşallah bu huzur güven ortamının pekişmesi ile kamu yatırımlarının yanında özel sektör yatırımlarını da göreceğiz.Bugün bunun örneği olan tekstil fabrikasının açılışını yapacağız.biz kalkınmayı ekonomik olarak görmüyoruz.sosyal boyutu ile görüyoruz.bunun için sodes projelerine destek veriyoruz.Doğu Anadolu kalkınma  müdürlüğünü Erzurum da kurduk DAP dediğimiz Doğu Anadolu kalkınma projesi bu proje ile batıda ne varsa doğuda da o olacak.Iğdır’a üniversite kurduk  bazıları bunlar tabela üniversitesi olacak dediler. Diyenler gelsin görsünler güzel şeyler oluyor. Havaalanları acıyoruz. Iğdır havaalanı ile yatırımcı da Iğdır’a gelecek. Bununla birlikte ticarete de bakıyoruz maalesef bir dönem sadece batıya Avrupa’ya pakmışlar biz her tarafa bakıyoruz. Huzur ortamı ile birlikte ticarette gelişecek İran Azerbaycan Kafkaslarla ticaret artacak. Son teşvik sitemi ile yatırımcı ilgisi görüyoruz.”şeklinde konuştu.
              Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu ‘da “Bildiğiniz gibi birkaç aydan beri yeni bir süreç başlatılmıştır.İnşallah umut ediyoruz bu sürecin sonunda terör ve şiddete son verilmiş olur.ülkenin her tarafında sıkıntısı  çekilen ileri demokrasinin güven ortamının daha iyi hissedilerek ülkemizin her bölgesi eşit bir şekilde kalkınır.Dengeli ve top yekün eşit batıda ne varsa doğuda da olan bir kalkanıma gerçekleşir.”dedi.
               Daha sonra Iğdır valisi Ahmet Pek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a Karabağ kilimi ve Üzerinde Ağrı Dağı ile Şehit Türkler anıt ve müzesinin bulunduğu bir tabak hediye etti.
       KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ TEKSİTİL FABRİKASINI AÇTI
                 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu inceleme ve açılış için geldikleri Iğdır’da   KOSİ tekstil fabrikasının açılışını yaptı.
Iğdır’ın Halfeli caddesinde kurulan ve 2 milyon TL mal olan Kosi teksitil fabrikasında üretilen tekstiller yurt  dışına ihraç ediliyor.
                Iğdırlı iş adamı Bahri Alagöz açılışta yaptığı konuşmada, yurt dışında kazandığım parayla memleketime yatırım yaptım.Bundan dolayı da çok mutluyum. Fabrikada ürettiğimiz ürünleri yurt dışına satarak ülkeme dövis kazandırıyorum bu da beni mutlu ediyor. Fabrikamızda şu anda 60 işçi çalışıyor tam kapasite ile çalıştığımızda bu sayı  500’ü bulacaktır. bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan sayın bakanlarıma protokol üyelerine teşekkür ederim”dedi.
                Iğdır valisi Ahmet pek’te Iğdır’a bütün iş adamlarını yatırım yapmaya davet ediyorum Iğdır bölgede en huzurlu illerden biridir”şeklinde konuştu.
                Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Ülkede huzur sağladıkça yatırımda geliyor. İşte özel sektörden bir vatandaşımız yatırım yapmış kendisine teşekkür ediyorum. Ülkemiz yatırımla büyüyecek güçlenecektir. Bu iş adamımız kutluyorum 60 kişiye iş imkânı sağlamıştır. Daha çok iş adamı Iğdır’a yatırım için gelecektir. Çünkü Iğdır üç ülkeye sınır bir ildir.”.dedi.
                Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu da yaptığı konuşmada iş admaına teşekkür ederek Türkiye de başlayan çözüm sürecine değinerek törör bittiğinde huzur geldiğinde bölgeye yatırım ve kakınam gelecektir “şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanından Ak Parti Ziyaret
                Karşılanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski bakanlardan Abdulkadir Aksu  daha sonra Ak parti, il binasına geçti burada partililere seslenen  Yılmaz ve Aksu  partililere seslenen, çözüm süreci anlatarak vatandaştan bu çözüm sürecine sahip çıkmalarını destek vermelerini istediler. Ardından Iğdır belediyesin geçtiler.
    KALKINMA BAKANINDAN BELEDİYEYE ZİYARET
    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun da bulunduğu heyet ile birlikte Iğdır Belediyesi başkanlığını ziyaret etti.            Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ¸Iğdır Belediyesi girişinde Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ile birlikte Başkan Yardımcıları Adem Yaşa, Evrim Turpçu, Çiğdem Yılmaz tarafından çiçek verilerek karşılandı.
    Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk makamda yaptığı açıklamada:” Baharın gelişi ile birlikte esen rüzgârların bu ülkede, bölgemiz de kalıcı bir barış ve kardeşliğe dönüşmesini temenni ediyor ve arzuluyoruz. Takdir edersiniz ki; eğer bir bölgede gelişmişlik için sosyal barış sağlanmamışsa kardeşlik tesis edilmemişse, o ülkede kalkınmadan da söz edilemez. İnşallah temennimiz, bu barış rüzgârların kalıcı barışa dönüşmesi ile birlikte kalkınma anlamında bir hamle temenni ediyoruz, bizleri ziyaret etiğiniz için teşekkür ediyoruz. ”dedi.
    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise yaptığı  açıklamada:” Belediye başkanı ve arkadaşlarına bu güzel karşılamalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Kendileri de ifade etti, kalkınma ve gelişme barış ortamı ile bire bir ilişkili. Nerede bir huzur ortamı varsa orada kalkınmadan söz edilir. İnşallah ülkemizi çok daha ileriye hep birlikte götürürüz. Ben bunları; hangi tür etnik kökenden, hangi mezhepten olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hepimizin menfaati ortaktır. Bu ülke büyüdükçe geliştikçe, ekonomisi ile demokrasisi ile hepimizin menfaatinedir. Bu barış ortamına sahip çıkmamız lazım, sorunların çözümünde elimizden geldiği en üst seviyede destek olmamız lazım. Bende bu bölgenin insanı olarak sıkıntıları bire bir yaşayan insanlarız. İnşallah önümüzdeki süreç insanımızın kardeş kavgası görmediği, kucaklaştığı, tek yürek olarak ortak hedeflere çalıştığı bir dönem temenni ediyoruz. Bu vesile ile Iğdır da güzel bir gün geçirdik. Iğdır’daki bu atmosfer doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesidir. Vatandaşımız ve milletimizin sağduyusu bizlere ışık tutuyor. Milletimizin bu desteği ve duası olduğu sürece çok daha güzel günler göreceğiz.”dedi.
Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a bir semaver hediye etti.
   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası