Akil adamlar Iğdır Üniversitesi ile buluştu…

Tarih : 2013-05-25 / Kategori : Siyaset

Akil adamlar Iğdır  Üniversitesi ile buluştu…

    Terörle mücadelede çözüm sürecini anlatmak için Türkiye’nin bütün bölgelerini ve kentlerini ziyaret ettiklerini belirten “Akil Adamlar Heyeti”, Iğdır’a da geldi. Heyet Iğdır ziyareti kapsamında sivil toplum örgütleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından, Iğdır Üniversitesi mensupları ve öğrencileri ile buluştu.
    Iğdır Kültür Merkezi Konferans Salonunda Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerle bir araya gelen Akil Adamlar Heyeti’ne Can Peker (TSEV Başkanı), başkanlık yaptı. Başkan Vekilliğini Sibel Eraslan’ın, sekreterliğini Ayhan Ogan’ın yaptığı heyette üye olarak, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile birlikte Gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak ve HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan’ın da yer aldı. Heyet, çözüm süreciyle ilgili diğer toplantılardaki katılımcıların görüşlerini Iğdır Üniversitesi ile paylaştı. Türkiye’nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini ifade eden Can Peker, kimsenin terörün bitmesine karşı çıkmadığını dile getirdi. Peker, silahların konuşmadığı sürece çözümün çok daha kolay olacağını belirterek, toplumun görüşlerini yansıtan sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları görüşmeler sonunda elde ettikleri izlenimleri bir, rapor halinde Hükümete sunacakların kaydetti.
    Akademisyen, idari personel ve öğrencilerin süreç ile ilgili fikirlerini özgürce söyledikleri toplantının sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Ülkemizde yılardır kanayan bir yara olan terörün, bu süreç içerisinde bitirilmesi için Hükümetçe ortaya konulan iradeye, Iğdır Üniversitesi olarak gönülden inanıyor ve destek veriyoruz. Ülkemizin var olan birçok kaynağını kullanmamızı engelleyen terör belasını bertaraf ettikten sonra, ülkede her şey farklı olacak. Düşünün; hayvancılığın merkezi olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hayvanlarımızı güvenlik nedeniyle birçok yaylamızda otlatamıyorduk. Iğdır yaşanan huzur ortamından en kısa sürede faydalanacak illerden biri olacak. Çünkü Ağrı Dağı gibi önemli bir değer ilimiz sınırları içerisindedir. Ağrı Dağı’nda yararlanmamıza yönelik yapılacak her türlü turistik, sportif ve bilimsel çalışmalar Iğdır’ın kalkınmasına ve refahına katkı sağlayacaktır. Bu gün yaşanan süreç neticesinde ülkemizde silahların susması ile her canlı barış ve huzur ortamından payını almaya başladı. Bu durum aklı ve vicdanı olan her Türk vatandaşını sevindirmeli. Ülkemizin toplumsal barış iklimini elde etme sürecinde çok uygun olduğu bir dönemde gönüllü olarak görev yapan Akil Adamlar Heyetini, üniversitemizde ağırlamak ve fikir alışverişinde bulunmak bizleri sevindirmiştir. Ülkemizin varlığına ve birliğine yaptıkları hizmetler nedeniyle Akil Adamlar Heyeti üyelerine şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
    Rektör Yılmaz’ın konuşmasının ardından Heyet Başkanı  Can Peker tarafından yapılan kısa bir değerlendirme ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.