31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Tarih : 2013-06-01 / Kategori : Sağlık

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.
    Dünya Sağlık Örgütü her yıl sigaranın ve diğer tütün  ürünlerinin içimindeki zararlara dikkat çekmek amacıyla 31 Mayıs'ı  “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak ilan etti.
    Sigara kullanımı, sağlığımızı tehdit ederek yaşam süremizi kısaltan, tedavisi zor hastalıklara ve sakatlıklara neden olan bu sebeple de mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir halk sağlığı  sorunudur. Sigara kullanarak kendinizin ve çevrenizdekilerin sağlığını  olumsuz etkilersiniz. Gelin, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde kendiniz ve sevdikleriniz için bir karar alın ve sigarayı bırakın. Çünkü zararları saymakla bitmeyen bu bağımlılıktan kurtulmak, sağlığınızla ilgili vereceğiniz en kazançlı  kararlardan biri olacaktır.
    Sigarayı  bırakmak için yapmanız gerekenler; öncelikle bırakma nedenlerinizi belirlemek olmalı. Daha sonra kendinize bir gün belirleyin ve çevrenizdekileri de bırakma kararınızdan haberdar edip desteklerini isteyin. Bırakma sürecinde yaşayacağınız geçici sıkıntıları (gerginlik, dikkat eksikliği, huzursuzluk vb.) bilerek hazırlıklı olun ve sigara içme isteğinizi tetikleyen durumlardan uzak durun. Gerekirse hekiminizden bu konuda danışmanlık ya da psikolojik destek talebinde bulunun. Yetersiz kaldığını hissettiğinizde yine doktor tavsiyesi ile sigara bırakmada etkinliği kanıtlanmış ilaçlarla tedavi yardımı  alabilirsiniz. Bu konuda İlimizde bulunan KETEM den  (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Başaramayacağınız duygusuna asla kapılmayın, Sağlığınıza sahip çıkın, sigara içmeyin içtirtmeyin. dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.