MHP Isparta Milletvekili Korkmaz, İl Başkanlığında Basın Toplantısı Düzenledi

Tarih : 2013-06-17 / Kategori : Siyaset

MHP Isparta Milletvekili Korkmaz, İl Başkanlığında Basın Toplantısı Düzenledi

    Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Iğdır’da bulunan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP İl Başkanlığında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
    Toplantıya MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP MYK üyesi Erol Gül, İl Başkanı Cahit Erol, belediye başkan aday adayları, il ve ilçe teşkilatı ve basın mensupları katıldı.
        Toplanmalarında amaçlarının 22 Haziran’da Erzurum’da yapılacak olan mitinge hazırlanmak olduğunu dile getiren MHP İl Başkanı Cahit Erol, “Bu mitingimizde üzerimize düşen görev neyse yerine getireceğiz. Otobüslerle buradan Erzurum’a hareket edeceğiz. Birazdan Sayın vekilimizde bu konuda bizleri bilgilendirecektir. Ben sayın vekilimizle dünden bu yana birçok toplantıda bulundum. Kendileri gerçekten çok önemli konulara değindiler. Provakatörlerin oyunlarına karşı halkımızı böylece aydınlatmış oluyoruz” dedi.
    Daha sonra söz alan MHP MYK üyesi Erol Gül, “İl Başkanımızın da belirttiği gibi buraya geliş amacımız gelecek hafta Erzurum’da gerçekleştireceğimiz büyük miting öncesi parti olarak çalışmalarda bulunmaktır. İl Başkanlığımızın önderliğinde dün şehrin değişik yerlerinde partililerle ve vatandaşlarla bir araya geldik. Milliyetçi Hareket Partisi, bu bayrak altında yaşayan fikri ve zikri ne olursa olsun tüm vatandaşları bir çatı altında toplamayı amaç edinmiş bir siyasi partidir. Bu çalışmalarımızı sadece İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde değil 81 ilde ve 927 ilçede yürütüyoruz. Hatırlanacağı üzere Mitinglerimizin ilki Bursa’da gerçekleşti. Sonra İzmir ve Adana’da devam etti. Şimdi de Erzurum’da gerçekleştireceğiz. Bu mitinglerdeki anlattığımız şey milliyetçiliğin demokrasinin kardeşi olduğudur. Amacımız küresel güçler tarafından iktidara getirilen AKP iktidarına karşı halkı uyandırmaktır” şeklinde konuştu.
    Iğdır’ı kendi memleketi gibi gördüğünü ve her fırsatta buralara özlem duyduğunu dile getiren MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, “Sizlere MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel beyin ve MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan beyin selamlarını getirdi. Onlar da Genel Başkanımızın istekleri doğrultusunda şu anda değişik bölgelerde çalışmalarını sürdürüyorlar. Parti olarak bu hafta sonunu gelecek hafta Erzurum’da düzenleyeceğimiz ‘Birlik’ mitingimiz için vatandaşlarımızla bire bir diyaloglara ayırdık. Iğdır benim için hem mesleki hem özel hayatımda çok önemli bir yer tutuyor. Çok güzel hatıralarım var. Uzun yıllar sonra bu kıymetli vatan toprağında siz kıymetli hemşerilerimle bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Türkiye’nin gündemi şu anda maalesef AKP’nin beceriksiz ve ayrıştırmacı politikaları yüzünden sanal bir kaos içindedir. Adına ‘Gezi Parkı’ denen bir hareket tüm yurdu adeta esir almıştır. Başbakan yangına adeta benzinle gidiyor. Tahrik ediyor ve kenarda duran aklı selim kesimin tümünü de bu kargaşanın içine çekmek istiyor. Biz bu sanal gündemlerle Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaştırılmak istendiğinin farkındayız. Türkiye’deki bütün sosyal kesimler ekonomik sıkıntı içerisindedir. Vatandaş yarınını planlamayı bırakın, günü nasıl kurtaracağının derdine düşmüştür. Bireysel sıkıntıların haricinde onların çözüm süreci dedikleri bizim ise çözülme süreci dediğimiz süreçle de ülke büyük tehlike altındadır. PKK’nın 30 yıllık jargonuna AKP sahip çıkmıştır. Amacı ayrıştırma ve bölme olan projeye ‘Barış projesi’ demekteler ama barış olması için önce savaş olması gerekmektedir. Savaş iki ülke arasında olur. Bu jargonu kullanması bile Başbakan’ın PKK’yı muhatap aldığını göstermektedir. Başta Başbakan olmak üzere tüm bakanlarıyla birlikte 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar”
    İktidarın mezhep çatışmasını da körüklemek istediğini dile getiren Milletvekili Korkmaz, “Sünnisiyle, Alevisiyle herkesi rahatsız eden Hz. Hüseyin(a.s.) ile Yezit’in kıyaslamasını yaptılar ve Yezit’in taraftarı olduklarını dile getirerek büyük bir gaflete imza attılar. Sünni de olsa Alevi de olsa Hz. Peygamberimizin torununa, Ehlibeytine yapılan bu hakareti kınadığımızı belirtmek istiyorum. 3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim koyulmasının da bir tahrik olduğunu dile getirmek istiyoruz. Bu konudaki bizim görüşümüz şudur. Şah İsmail de Yavuz kadar büyük Türk hükümdarıdır. Yavuz kadar büyük bir Türk komutanıdır. Dolayısıyla bizim birini diğerine tercih etme gibi bir lüksümüz yoktur. 500 yıl önce olan bu meseleleri kardeşliğimize engel olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz parti olarak üçüncü köprüye bu toprakları hepimize vatan kılan Sultan Alp Arslan’ın isminin verilmesini önerdik. Ancak Başbakan ülkeyi kaosa götürecek inadından vazgeçmemektedir. Başbakanı insaflı ve vicdanlı olmaya davet ediyorum. Aksi halde bu sokak olaylarının nerede başlayıp nerede biteceğini kestirmek güçtür. Orada günlerdir gösterilere katılan kardeşlerimin de PKK Paçavraları ve APO posterleriyle beraber durduklarını görmeleri lazımdır. Yıllardır ülkemizi bölmek için fırsat kollayan sol fraksiyonlara da zemin hazırladıklarını fark etmeleri gerekmektedir” dedi.
    Yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığı konusuna da değinen Korkmaz, “Ben tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Adaylık bir nasip işidir. Halkın beklentisi, teşkilatın düşünceleri ve tüm kriterler göz önüne alınacaktır. İnşallah tüm aday adaylarının adayların yanında dik durarak seçimde çalışmalarını istiyoruz.  Ben bunun da gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Çünkü olay parti meselesi olmaktan çıkmış, vatan meselesi haline gelmiştir. Bu hassasiyeti de en iyi ülkücüler bilir. Kardeşlik ve dayanışma içerisinde bir aday adaylık sürecinin geçeceğine inanıyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak öz be öz Türk yurdu olan Iğdır’ın tüm belediyelerinin sancağında üç hilalli bayrağın dalgalanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.    
     MHP Isparta Milletvekili ve Karakoyunlu eski kaymakamı Nevzat Korkmaz, temaslarını tamamladıktan sonra cumartesi akşam uçağıyla Iğdır’dan ayrıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.