MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Iğdır'da

Tarih : 2013-06-20 / Kategori : Siyaset

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Iğdır'da

Milliyetçi Hareket Partisinin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, çalışmalarda ve incelemelerde bulunmak üzere Iğdır’a geldi.
    Şefkat Çetin’i parti binasında MHP İl Başkanı Cahit Erol, parti teşkilatı ve partililer karşıladı. Şefkat Çetin, parti binasında basın mensuplarıyla da bir araya gelerek sorularını yanıtladı.
    Ziyaretinin amacının teşkilatın sorunlarını yüz yüze dinlemek olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Çetin, “Teşkilatlarımıza söylemek istediklerimizi söylemek ve sorunları konuşmak için yaptığımız rutin ziyaretlerden birini gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz yerlerde yönetici arkadaşlarımızın hassasiyet göstermeleri gereken konuları dile getiriyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler öncesi ilkelerimiz konusunda arkadaşlarımızın kafasında soru işaretleri varsa onları gideriyoruz. Genel Merkez olarak aldığımız karara göre birden fazla aday adayı olan yerlerde parti teşkilatları herhangi bir aday adayına yasak koyamaz veya adaylık konusunda söz veremez. Teşkilatlarımızın görevi, sandıkta en çok hangi adayla oy alınabileceğinin adaletli bir şekilde tespit edilmesidir. Çoğu yerde bu konuda spekülasyonlar yapılıyor. Konunun açığa çıkması açısından bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm. Sandıktan netice alabileceğimiz her adayın başımızın üstünde yeri vardır. Adayın nasıl belirleneceğini de aday adaylarımızın kendileri karar verecek. Temayül yoklaması mı kamuoyu yoklaması mı hangisi olacağına arkadaşların kendileri karar verecek. Daha sonra ise parti teşkilatı bize görüş bildirerek aday belirlememize yardımcı olacak. Bu süreçte asla peşin hükümlü olmayacağız. Şu ana kadar aday açıklanan yerlerin özelliği yerel teşkilatlarla aday adaylarının mutabakatta kalmasıdır. Ondan dolayı Genel Başkanımız gidip adaylarını açıkladı. Ayrıca genel merkezimizin kamuoyu yoklaması yapmak için sözleşme imzaladığı üç tane firma var. Bu firmalar belirli takvim uyarınca şehirlerde yoklamalar yapacak”
    Son yaptırdıkları güncel yoklamaya göre Iğdır’da belediyeyi kesinlikle kazanacaklarını söyleyen Çetin, “Şu anda AK Partinin ve CHP’nin memnun olmayan seçmenleri bize yönelmiş durumda. Bu birlik havasını devam ettirirsek Iğdır’da zafer tacını başımıza takacağız. Parti teşkilatının ve adayın belediye meclis üyesi belirleme konusunda halkı kucaklayıcı tavır takınması lazım. Teşkilat yetkililerimiz zaten çekirdekten yetişme olduğu için bu konuda sıkıntı yaşanmayacaktır”
    Iğdır’da adayın belirleneceği tarihle ilgili olarak da konuşan Şefkat Çetin, “Yoklamalar konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda ekip Adana’da çalışıyor. Daha sonra Mersin’e geçecekler. Iğdır için çok yakın bir zamanda adayı açıklama gibi bir çalışmamız yok” dedi.
    Şefkat Çetin, Gezi Parkı olaylarında eleştirilen partisini savundu. Olaylarda bölücülerin cirit attığını söyleyen Çetin, MHP’nin bu olaylarda asla yer almayacağını dile getirdi.
    Şefkat Çetin’in partiyi ziyaretinde aday adayları İsa Yaşar Tezel,Tan Demirkaya ve Ahmet Aras’ta  da hazır bulundu. İl Başkanı Cahit Erol, geçen hafta adaylığını açıklayan Tan Demirkaya’nın dilekçesini de Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’e verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.