Iğdır UMKE Afetlere Hazır

Tarih : 2013-06-26 / Kategori : Sağlık

Iğdır UMKE Afetlere Hazır

2.UMKE Bölge Eğitim ve Tatbikat Kampı Iğdır'ın ev sahipliğinde yapıldı.

    Iğdır’ın ev sahipliğini üstlendiği,  UMKE Bölge Eğitim ve Tatbikat Kampı 20-23 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlimiz Orman İşleri Müdürlüğünün desteği ile Iğdır Kent Ormanı alanında gerçekleştirilen 3 gece 4 gündüz düzenlenen kampa;  Erzurum UMKE’den: 7,  Kars UMKE’den: 17, Ardahan UMKE’den: 10, Bayburt UMKE’den: 5,  Iğdır UMKE’den: 25  olmak üzere yaklaşık 65 gönüllü katıldı.
    Üç gece dört gündüz süren kampla yakından ilgilenen İl Sağlık Müdürü Dr.Alpaslan Erol; “Iğdır da UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) 2006 yılında 25 kişilik gönüllü sağlık çalışanı tarafından oluşturuldu. Bu gün ilimiz bölge UMKE personeline ev sahipliği yapıyor. Beş ilden gelen UMKE timleri afetlerde ve olağan dışı durumlarda doğa şartlarıyla mücadele, çalışma koşullarına uyum sağlamak, ayrıca olaylara en kısa sürede nasıl tepki göstereceğini ve nasıl hareket etmesi gerektiğini pekiştirmek amacıyla, kamp düzenlediler. Zaman zaman ziyaretlerinde bulunduğum bu yürekli arkadaşlarımızın eğitim ve kamptaki disiplinlerini, dayanışma ve koordinasyonlarını takdirle karşıladım. Aynı zamanda olağan dışı hallerde bölgemizde müdahale edecek sağlam ve profesyonel bir ekibin varlığını görmek çok güven verici” dedi.
    Kamp süresince UMKE Eğitmen Personeli tarafından Afet Psikolojisi, Olay Yeri Yönetimi ve Triaj, Temel Yaşam Desteği konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Ekiplerin kaynaşması ve motivasyonunu sağlamak amacıyla Doğa Yürüyüşü düzenlendi. 21 Haziran da Bölge Kampı Koordinatörü ve Erzurum il Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür ÇELEBİ’nin organizasyonuyla Kampta tatbikat düzenlendi.             Tatbikata; Vali Yardımcısı Şenol KAYA, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL, Iğdır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Bülent KAYA, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ümit YILDIRIM, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Aytaç KUŞ ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Tatbikat senaryosuna göre, göçük altında kalan insanlara müdahale eden UMKE personelinin ciddiyetle eğitim tatbikatı fonksiyonlarını uygulamaları ilgiyle izlendi. Tatbikatın sonunda Kamp eğitmenlerine, Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.