Iğdır Devlet Hastahanesi Kardiyoloji Kliniğinde iki önemli gelişme

Tarih : 2013-07-11 / Kategori : Sağlık

Iğdır Devlet Hastahanesi Kardiyoloji Kliniğinde iki önemli gelişme

IĞDIR DEVLET HASTANESİNDE İLK KALICI KALP PİLİ 56 YAŞINDA KADIN   HASTAYA HERHANGİ BİR KOMPLİKASYON GELİŞMEDEN TAKILDI

    Iğdır devlet hastanesinde kalp ritim bozukluklarının tespitinde en ileri tetkik ve tedavi yöntemi olarak tercih edilen ve çevre illerde sadece 2 merkezde kulanılan elektrofizyolojik çalışma isimli yöntem  Dr. Abdullah Cirit tarafından kullanılmaya başlandı. Bacaktaki toplardamardan İki küçük kateter kullanılarak kalp içerisine yerleştirilen 2 elektrod ile kalp ritminin değerlendirildiği bu yöntemi kardiyoloji kliniği 3 hastada kullandı. Hastalar aynı gün herhangi bir komplikasyon gelişmeden taburcu edildi.
    Kalp yetmezliği bulunan hastalarda ani ölümlerin engellenmesi amacıyla yaygın olarak kullanılan ancak bölgemizde sadece 2 merkezde takılabilen ICD ismi verilen kalp pili Iğdır devlet hastanesinde 56 yaşında bir kadın hastaya Dr. Abdullah Cirit tarafından takıldı.    
    Bölgedeki nüfus yoğunluğu ve il fazlalığı göz önüne alındığında ne yazık ki 2 merkez yetersiz kalmaktadır. Iğdır devlet hastanesi kardiyoloji kliniği bölgede 3.merkez olarak gerek Iğdırlı hastalara gerekse diğer çevre illerdeki hastalara (KARS, ERZURUM AĞRI, ARDAHAN, ARTVİN, VAN ) hizmet vermeyi planlamakta, sevk eden hastane yerine sevk edilen hastane olmayı hedeflemektedir.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-07-11 07:06:06

    özverili çalışmalarından dolayı doktor beye teşekkür ederim ancak ondan ricam sırf eps yapmak için endikasyonlarını genişletmemesi ve bu işlemin invaziv bir işlem olduğunu hatırından çıkarmaması. saygılar

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.