MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 14 Temmuz Türkmen Katliamına İlişkin Mesajı

Tarih : 2013-07-15 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 14 Temmuz Türkmen Katliamına İlişkin Mesajı

    14 Temmuz 1959 yılında Molla Mustafa Barzani’ye bağlı gruplar tarafından Irak Türkmenlerine karşı insanlık dışı bir katliama girişilmiş, Türkmen kardeşlerimiz insanın tüylerini diken diken eden acımasız işkencelere maruz kalmışlardır. Kerkük’te bundan 54 yıl önce son derece planlı bir şekilde girişilen katliam, unutulması imkansız bir acı olarak yüreğimizde ve aklımızdan çıkmamaktadır.
    Özellikle, ABD’nin Irak’ı işgali sonrası Kerkük’te Türkmenlerin statüsü gerilemekteyken, AKP, Türkiye’de peşmerge Mesut Barzani’ye nasıl daha iyi bir statü vereceğini şaşırmış, en sonunda da “Kak Mesut” (Mesut Abi) dedikleri Barzani’yi kendi kurultaylarında alkışlatmışlardır. Kerkük’te ise sık aralıklarla meydana gelen patlamalar sonucunda can veren kardeşlerimize olan duyarsızlık bizleri son derece rahatsız etmektedir.
    “Her gün çoğalır derdim,
Zulüm zulüme biniyor,
Yetiş de sar Anadolu,
Yaralarım kanıyor” diyen Kerkük türküsü aslında durumu son derece net olarak anlatmaktadır. MHP iktidarı, Türk askerinin başına Süleymaniye’de çuval geçiren ABD askerlerine AKP gibi dua etmeyecek, duaları Kerkük için olacak, çabaları Kerkük’ün yaralarını sarmak için yoğunlaşacaktır.
    Bu hislerimizle, 14 Temmuz 1959 tarihinde şehit olan bütün Türkmen kardeşlerimizin aziz anıları önünde saygıyla eğiliyor, bu vahşeti kınıyor ve hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.
 
Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-07-15 09:54:03

    saygilar.sinan bey herseye hakim ne dediyini bilen biri. allah yolunu insalah acik eder. ülkemizin en iyi yetisdirdiyi ve ülkemizin cikarlarini bilen birisi ve mazlum türklere sahip cikan birisi. ne mutlu bize igdirimizdan biri.korkak,yalaka,biri deyil.bu insana destek verilmesi bunun yaninda olunmasi lazim.türkiyede kerkük türkünü unutmuslar bizi yöneten yabanci hayrani yalakalar.kerkükde hergün türkler ölüyor onlara sahip cikan yok. igdir da ayni durumda kalabilir dikat edilmesi lazim birlik olunmasi lazim.birseyolmaz diyenler kerkükdede vardi,karabagdada vardi.bakin neler oldu............

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.