MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Tarih : 2013-07-23 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

    24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyetin ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de çıkan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihi Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.
    En etkili iletişim araçlarından olan basının özgürlüğü çağdaş demokrasilerin en temel özelliklerindendir. Hal böyleyken dünyadaki toplam tutuklu gazeteci sayısının çoğunluğunu Türkiye’dekilerin oluşturması Türkiye’nin demokratik ilerleyişini sorgulatmaktadır. Özellikle AKP hükümeti Türkiye’yi tutuklu-hükümlü gazeteciler oranında dünya birinciliğine taşımıştır.  Ancak bilinmelidir ki, tarafsız, bağımsız ve güçlü bir basına sahip olmak demokratik ve çok sesli bir yapının gelişmesinde büyük öneme sahiptir. Bu nedenle Doğu’nun en doğusu Yeşil Iğdırımızdan başlayarak, devletin bütün basın kuruluşlarına destek vermesi, yerel basının yanında olması gerekmektedir.
    Bu duygu ve düşüncelerle, başta tüm bu zorluklar karşısında yılmayan Iğdır yerel basını olmak üzere bütün basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarız.

   Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.