Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2013-07-30 / Kategori : Siyaset

Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

    AK Parti         İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.         İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Parti Bölge Koordinatörü Ağrı Milletvekili M. Kerim Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, ilçe belediye başkanları, İl Yönetimi ve parti organları katıldı.
    Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, “Artık yerel seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yerel seçim sürecinden başarılı çıkmak zorundayız. Partimiz Iğdır’da her geçen gün güç kazanıyor. AK Parti’nin Iğdır’da her geçen gün güç kazandığını gören bazı odaklar, partiyi içeriden karıştırmak istiyorlar. Biz bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Şimdiye kadar parti olarak Iğdır’a hizmet etmekten başka gaye gütmedik ve bundan sonra da gütmeyeceğiz. Seçim süreci yaklaştıkça sosyal medyadan partimize yönelik karalayıcı açıklamalar yapılmakta ve tweetler atılmaktadır. Ancak biz kararlı bir şekilde yolumuza devam edip, partimizi Iğdır’da başarıya ulaştıracağız”
    Iğdır’da şu anda belediyecilik anlamında ciddi eksiklerin olduğunu dile getiren Başkan Buluş, “Şu ana kadar Iğdır’da belediye seçimlerinde hep muhalefet partileri tercih edildi. Ancak görülüyor ki hiçbir sorun çözülmüyor. Hatta her gün sorun üstüne sorun ekleniyor. Çevre kirliği, imarlaşma sorunları her gün daha fazla kronikleşirken bundan en fazla zararı yine Iğdırlılar görmektedir. Bu zararı toplumun tüm kesimleri çekmektedir. Şu an belediyede toplumun daha huzurlu ve daha temiz bir Iğdır’da yaşaması için bir çalışma mevcut değildir. Hizmetten bahsetmek mümkün değildir. Iğdırlılar geçtiğimiz belediye ve milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den yana tercihlerini yapmadılar ama partimiz Iğdır’dan havalimanı, üniversite, duble yollar gibi paha biçilemez yatırımları esirgemedi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde Iğdır’da partimizi en üst noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.
    İl Başkanı Buluş’tan sonra söz alan AK Parti Bölge Koordinatörü Ağrı Milletvekili M. Kerim Yıldız ise yaptığı konuşmada, “AK Parti yola çıktığında Türkiye’de ekonomik geri kalmışlık, demokrasi, insan hakları ve evrensellik konusunda sıkıntılar vardı. Biz parti olarak bu alanlara el attık ve Türkiye’ye çağ atlattık. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolardan 11 bin dolara yükseldi. Enflasyon yüzde 60-70’lerden yüzde 7’ye düştü. Bunun yanında Iğdır için çok kısa sürede harika bir havaalanı yapıldı. Güzel bir üniversite açıldı ve yapımı devam ediyor. Ayrıca burada bir baraj sorunu var. Bu baraj da en kısa sürede yapılacaktır. Bu güzellikler Iğdır içindir. Biz her türlü ayrımcılığa karşıyız. Şu ana kadar dünyada birçok alanda ayrımcılık yapılmıştır. Kim ayrımcılık yapmışsa da lanetlenmiştir. Biz diyoruz ki hiçbir insan dünyaya gelirken annesini, babasını, atasını, ırkını, rengini, cinsiyetini, doğacak yerini, ana dilini tercih edemez. Doğup yeryüzüne geldiği an bu özelliklere sahip olur. Bundan dolayı bu dünyada hiç kimseye ayrımcılık yapılamaz”
    Son dönemde ülkede demokrasi bakımından oldukça önemli gelişmelerin olduğunu dile getiren Milletvekili Yıldız, “100 yıla yakındır ülkemizi meşgul eden bir Kürt meselesi vardı. 30 yıllık çatışma döneminde 40 bin insanımızı kaybettik. Aynı toprağın çocukları birbirlerine kırdırıldı. Çok şükür son 8-9 ayda bir can kaybı yaşanmadı. Bir şehit cenazesi kapımıza gelmedi. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Hepimiz bu sürecin sonuna kadar arkasındayız ve iyi sonuçlanması için dua ediyoruz. İnşallah o kötü günler bir daha geri gelmez. Ülkemizde son aylarda kalkınmayla ilgili önemli adımlar atıldı. Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, nükleer santraller gibi ortalama 100 milyar dolarlık yatırımlar için adım atıldı. Bu yatırımlarda vatandaşın cebinden tek bir kuruş para çıkmadı. Hepsi yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktı. Türkiye’de çatışma ortamının bitip dev yatırımlara başlandığını ve IMF’ye kırk yıllık borcumuzun bittiğini gören iç ve dış mihraklar, büyük endişeye kapıldılar. Dediler ki biz bu Tayyip Erdoğan ve ekibini durdurmazsak bu işin sonu yok. Gittiler Gezi olaylarını başlattılar. Tüm dünyadaki ve içerideki düşmanlar bir oldular. Başbakan’ın ofisini işgal etmek istediler. Çok şükür ki Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahibiz. En başından beri halkımız arkasında durdu ve bu güçler amaçlarına ulaşamadılar. Bütün oyunları boşa çıktı. Herkes bilsin ki AK Parti olduğu sürece vatandaşımız hep başı dik gezecek ve ezilmeyecek” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası