Iğdır’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verilecek

Tarih : 2013-08-16 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verilecek

    Iğdır’da iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi yetkili firma olan imza danışmalık tarafından verilecektir.
    Uzman Eğitici ve şirket Müdürü Esat Bindik, “Iğdırda iş sağlığı ve iş güvenliği yetkili firma olan imza danışmalık tarafından  uzman eğitici kadrosuyla Iğdır halkına gerekli eğitimler tarafımızdan verilecektir” dedi.
             Esat Bindik, “Ülkemizde önemli bir sorun olan iş kazası ve meslek hastalıklarının çalışma hayatındaki eksiklikleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen 6331 sayılı yasanın 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile uygulamaya girmiş olması nedeni ile işverenlerin, İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda alacakları önlemler ve yerine getirilecek yükümlülükler acısından ilerde cezalı duruma düşmemeleri için en kısa zaman gerekli çalışmaları yaparak eksikliklerini tamamlamaları gerekmektedir. 6331 sayılı kanuna göre işverenler en az bir kişi bile çalıştırsalar tehlike sınıfına bakılmaksızın iş yerinde oluşabilecek kaza ve meslek hastalıklarının olma ihtimali ve olduktan sonraki tahribatını bilmek ve buna karşı gerekli önlemleri almak zorundadırlar, aksi takdirde risk analizi yapmadan, işletmedeki tehlikeleri bilmeden faaliyette bulunmak suçtur. Haziran ayı itibarı ile risk analizi yapmayan bir işveren denetime girerse 27 bin 400 lira ceza ödemek zorunda kalacaktır.” şeklinde konuştu.
    Bindik, İş Güvenliği Hizmetleri  4857 sayılı iş kanuna göre işyerlerinde alınması  gereken sağlık ve güvenlik hizmetleri için C sınıfı İSG uzmanlarıyla hizmet vermekte olduklarını,
buna göre; İş yeri risk analizi, Temel İş Güvenliği Eğitimleri, Periyodik işyeri denetimleri, Alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri gibi konularda eğitimler verileceğini belirtti.

Facebook Beğenenler

  1. Kürşat 2013-08-27 19:52:59

    Bu kurs nezaman verilecek acaba?

  2. Kürşat 2013-08-27 19:53:41

    Nezaman ?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.