MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Alt ve Üst Geçit için önerge verdi

Tarih : 2013-08-21 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Alt ve Üst Geçit için önerge verdi

               MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan,   Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verilen önergede  Iğdır’da okulların yakınındaki alt ve üst geçit eksikliği dile getirdi.
               Oğan, önergede şu konuları dile getirdi: ”Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi ve Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi’nin kapıları uluslararası karayoluna açılmakta ve bu nedenden ötürü öğrenciler karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike yaşamaktadır. Geçmişte söz konusu bölgede ölümlü trafik kazaları yaşandığı da göz önüne alındığında söz konusu okullarda okuyan 1000’in üzerinde öğrencinin can güvenliğinin tehlike altında olduğu anlaşılmaktadır.
    Bu bağlamda; Bakanlığınız tarafından Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi ve Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi’nin önüne alt veya üst geçit yapımı için herhangi bir çalışması var mıdır? Söz konusu bölgede ölümlü kazaların yaşanmasına rağmen alt/üst geçit çalışmasının bugüne kadar yapılmamasının sebebi nedir? Söz konusu bölgede öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması adına Bakanlığınız ne gibi projeleri vardır?”
           MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan,   “Söz konusu yollarda her gün trafik kazası olmaktadır. Yol yapımını sürdüren Karayolları bir bölgeyi bitirmeden bir başka bölgeye geçmekte, araç seyri tek şeride düşünce trafik kazaları olmaktadır. Yetkililerin bu konuya el atması gerekir. En son eski gazeteci Yemlihan Şimşek, Çevre yolunda  yapımı devam eden ve tek şeritli yolda hayatını kaybetti.Alt veya üst geçit olsaydı, yol yapımı tek şeritli olmasaydı belki de Yemlihan Şimşek hayatını kaybetmeyecekti.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.