Halk Sağlığı Haftası

Tarih : 2013-09-10 / Kategori : Sağlık

Halk Sağlığı Haftası

    Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL açıklamalarda bulundu.
    Erol, İlimizde toplum sağlığı çalışmalarının özellikle Aile Hekimliğine geçildikten sonra ciddi anlamda başarı sağladığını, halk sağlığının en önemli amacının, vatandaşların sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamak olduğunu belirtti.Ayrıca, Önlenebilir  ve  erken tanı ile iyileşilebilen hastalıklardan korunabilmenin  sağlık bilincinin oluşması ile mümkün kılınacağını ifade etti. Sağlık Müdürü EROL, "Bu sebeple vatandaş üzerinde sağlıklı yaşama, sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik  farkındalık çalışmaları önem kazanıyor. 2001 yılından beri Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde kutlanmakta olan "Halk Sağlığı Haftası’nın (3-9 Eylül) bu yılki teması "Sağlık İçin Hareket Edelim" olarak belirlendi.Bu slogandan yola çıkarak fiziksel aktivite ile önlenebilir hastalıklara ve özellikle obeziteye halkımızın dikkatini çekmek isterim.
    Bu vesile ile,  halkımızın sağlığının gözetilmesi, korunması ve geliştirilmesi yönünde hizmet veren başta Halk Sağlığı Müdürümüzün  ve tüm sağlık çalışanlarımızın Halk Sağlığı Haftasını kutlar çalışmalarında başarılar dilerim  Ayrıca bütün vatandaşlarımıza hastalanmadan sağlıklarını koruyabildiğimiz, hareketli, sağlıklı, huzurlu bir yaşam temenni ederim" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası