Bülent Kaya “Organ Bağışı Yaparak Bir Can’da Siz Kurtarın” dedi

Tarih : 2013-11-05 / Kategori : Sağlık

Bülent Kaya “Organ Bağışı Yaparak Bir Can’da Siz Kurtarın” dedi

    Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent KAYA, 03-09 Kasım tarihleri arası “Organ Bağışı Haftası’’  olarak belirlenmiştir.” dedi.
    Genel Sekreter Uzm. Dr. Bülent KAYA, Ülkemizde  20.000’ i aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine Şeker Hastalığı, Hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle Böbrek Yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün Böbrek Nakli için bekleyen 17.997 hastamız vardır. Bir hastalık ya da görevini yapamayan bir organ nedeniyle hayatınızın risk altında olması, umutla o bağışlanacak organı beklemenin ümidi ya da ümitsizliği. Bunlar ancak tecrübeyle sabit, kötü duygulardır. Ve bu maalesef ki kimin kapısını, ne zaman çalacağı belli olmayan bir ihtiyaçtır.
    Sizi ya da bir sevdiğinizin de bir organ bağışına ihtiyaç duyup duymayacağını bilemezsiniz. Bağışlayacağınız bir organ başka birilerinin sevdiklerine can verebilir. Kim bilir; onlarınki de bir gün sizin sevdiklerinize…
    3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası  önderliğinde tüm halkımızın hastanemizde kurulan Organ Bağış Birimine başvurarak organ bağışında bulunması, beklenen bir cana bir can vermelerini gönülden desteklemekteyiz.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.