MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kuruluşuna İlişkin Mesajı

Tarih : 2013-11-14 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kuruluşuna İlişkin Mesajı

        Iğdır’da Kazım KARABEKİR Paşa’nın önderliğindeki Iğdırlılar ve Türkiyemizin çeşitli yerlerinden Iğdır’ı savunmak için gelen yiğitlerimiz, her şeyi bir kenara bırakıp “vatan” diyerek büyük bir kahramanlık örneği göstermiş, Doğu’nun üç hilali Kars, Ardahan ve Iğdır’ımızı düşman işgaline karşı savunmuşlardır. 14 Kasım 1920 tarihinde Türklerin birlik ve beraberliği Ermeni ve Rusların işbirliğini Iğdır’da bozguna uğratmıştır.
    Iğdır’daki bu milli mücadele azmi Şehit Mehmet Çavuş Anıtı’nda tarihe geçmiş ve Ermenilerce Katledilen Şehit Türkler Anıtı’nda ise Ermenilerin tarihi utandıracak zulmünün izleri kalmıştır. Mehmet Çavuş Anıtı’nın dikilmesine vesile olan cesaret ve Şehit Türkler Soykırım Anıt Müzesi’nin yapılmasına sebep olan direnç ile Iğdırımız bu günlerine gelmiştir. Iğdır’ın sınırı Türkiye’nin sınırıdır. Bilinmelidir ki, Iğdır’ın sınırı Misak-ı Milli’dir ve milli değerlerimiz yaşadığı sürece bu durum değişmeyecektir. Iğdır, Türk dünyasına açılan bir penceredir ve bu bağ koparılamayacaktır. Altını çizmeliyiz ki, ülkemizin en doğusunda dimdik duran Iğdır halkı oldukça, Türkiye’nin sırtı yere gelmeyecektir.
    Bundan 93 yıl önce Iğdır düşman işgalinden kurtularak ebediyete kadar serhat ilimiz olmuştur. Iğdır, inşallah önümüzdeki 30 Mart seçimlerinde içinde bulunduğu durumdan da kendini kurtulacak ve Iğdır'ın 86 yıllık geleneği devam edecektir. Bu bağlamda, Iğdırımız, kurtuluş mücadelesini bir kez daha vermeye hazırdır. 14 Kasım'daki diriliş devam edecek, kim engel olmaya çalışırsa çalışsın, 30 Mart 2014’te kutlu sona erişecektir.
    Bu duygu ve düşüncelerle bir mertlik destanının yazıldığı tarihin, 14 Kasım 1920’nin 93. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, Iğdırımızın düşman işgalinden kurtuluşunu en içten dileklerimizle kutlarız.
    Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.