21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Tarih : 2013-11-25 / Kategori : Sağlık

21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL ,Ülkemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunları Ağız ve diş sağlığı konusunda bireylerin yeterince bilinçli olmaması ise bu sorunu  toplumsal bir sorun haline getirmektedir. Bakanlığımız, günden güne boyutları büyüyen soruna verdiği önem çerçevesinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tüm ülke geneline  yayılmasını hedeflemektedir.”dedi.
    İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL , Ülkemizin ağız ve diş sağlığı standartlarının yükseltilmesi ve tüm bireylerin diş hekimliği hizmetlerinden yararlandırılması için artan nüfus ve gelişen tıbbi teknoloji paralelinde, mevcut ağız ve diş sağlığı merkezlerinin iyileştirilmesi, yeni ağız ve diş sağlığı merkezlerinin açılması ve bir standart kazanmaları amacıyla Sağlık Bakanlığımızca çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğü olarak; 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle  bütün ebeveynlerimizi, öğretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya  kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya ve yetkileri olmadığı halde Diş Hekimliği mesleğini icra ederek tehlike saçan kişilere karşı
dikkatli olmaya davet ediyor ve bu meşakkatli yolda emek veren tüm Diş Hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimliği Gününü kutluyorum.“ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.