PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED'İN DOĞUM GÜNÜ MÜNASEBETİYLE "İSLAM'DA VAHDET" KONULU PROGRAM YAPILACAK

Tarih : 2008-03-28 / Kategori : Genel Haber

Salon İnci'deki Programa Tüm Halkımız Davetlidir.
     Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a.) ve O'nun altıncı torunu İmam Cafer-i Sadık'ın (a.s.) mübarek doğum günü münasebetiyle Salon İnci'de program düzenlenecek.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen program,  30 Mart Pazar Günü saat 13.00'de düzenlenecek.

"İslam'da Vahdet" konulu kutlama programında, sinevizyon gösterisi, şiirler ve  İslami marşlarn yanı sıra günün önemine binaen konuşmalar yapılacak. Ayrıca Kerbela'dan ilimize gönderilen İmam Hüseyin'in alemi (perçemi) de halktan gelen yoğun istek üzerine tekrar halkın ziyaretine açılacak. Program ikram bölümüyle sona erecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli BEDER; Peygamberimizin mübarek doğum gününün, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğe vesile olacak en büyük gün olduğu, İslam'ın ve insanlığın en yüce şahsiyetinin doğum gününü kutlamanın bütün Müslümanlar için bir borç olduğunu söyledi. Iğdır Günışığı Derneği Başkanı Serdar ARAT ise, "Danimarka merkezli Avrupa ülkelerinde Peygamberimize yapılan çirkin saldırılara karşı, Kur'an'ın emriyle müminlere canlarından daha aziz olan Peygamberimize olan bağlılığımızı da dile getireceğimiz bu program, aynı zamanda "Vahdet"in önemine de vurgu yapması açısından çok önemlidir. Bütün halkımızı, Aziz Peygamberimize duyulan sevgi bağı çerçevesinde bu prog rama iştirak etmeye ve el ele tutuşarak birlik mesajı vermeye davet ediyoruz." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.