YAŞLILAR HAFTASI KUTLAMASI

Tarih : 2008-03-29 / Kategori : Genel Haber

 Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası "Yaşlılar Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Yaşlılarımız hiç şüphesiz ki, toplumsal hafıza ve tecrübe birikimini yaşatan hazinelerimiz olarak aile ve cemiyet hayatımızın baş tacıdır.
 

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet Devletimiz tarafından ve rilmektedir.
 Ancak Devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yeterli olmamaktadır.     Yaşlılarımıza daha iyi yaşam koşullarının sağlanabilmesi için Gönüllü Kuruluş ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarına ihtiyaç bulunmaktadır. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir.
 Büyük Önder Atatürk "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur" demiştir.
 Bu duygu ve düşüncelerle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, mutlu sağlıklı bir yaşam diliyoruz.

 İl Sosyal Hizmetler
    Müdürlüğü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.