ÇANAKKELE ŞEHİTLERİ TİYATRO GÖSTERİSİYLE ANILDI

Tarih : 2008-03-29 / Kategori : Genel Haber

  Hacı Ali Parim Çocuk Yuvası ile Sosyal İl Hizmetler Müdürlüğü  işbirliğiyle düzenlenen 'Çanakkale Şehitlerini Anma' konulu programda dünya tarihine altın harflerle yazılmış 'Çanakkale Destanı' tiyat ro ile canlandırıldı. 

 Kültür sarayı salonunda düzenlenen tiyatro gösterisine Vali Saim  Saffet Karahisarlı, Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Milli Eğitim Müdürü, Tedaş İl Müdürü, Sağlık İl Müdürü ve çok sayıda sanat sever katıldı. Türk askerinin adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran Çanakkale destanı, Hacı Ali Parim Çocuk yuvası tarafından Çanakkale zaferi etkinlikleri kapsamında düzenlendi.
            Açılış sunumunu düzenleyen Sosyal il hizmetler müdürü Ertuğrul Öner Çanakkale Savaşı'nı tarihi süzgeçten geçirerek anlatması ile başlayan prog ram, öğrencilerin Çanakkale Destanı'nı canlandırdığı tiyatro ile devam etti. Daha sonra Asena Çırağ Dur Yolcu adlı şiirini okudu Esra Öner İse Son Kale ve istiklal marşının on kıtasını okuduktan sonra Tiyatro gösterisine geçildi. 
 İlk öğretim Öğrencilerinin ortaya koyduğu tiyatro göste risi gözleri doldurdu tamamının öğrencilerden oluşan seyirci gurubu kültür sarayını doldurdu. İzleyicileri, savaşın yaşandığı günlere tekrar götürdü. Zaferi anlatan görüntüler ile başlayan gösteri, gerçek görüntülerden oluşan slayt gösterisi ile devam etti. Çanakkale Şehitleri ve Araştırma Derneği tarafından oluşturulan 'Fotoğraflarla Çanakkale Destanı Sergisi ve tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası