TÜRK İMAR-SEN İL TEMSİLCİLİĞİ AYLIK TOPLANTISINI YAPTI

Tarih : 2008-04-10 / Kategori : Genel Haber

 Türk İmar-Sen üyeleri sendika binasında 29.03.2008 Cumartesi günü saat 14:00  da üyeler arası aylık istişare toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya Türk İmar-Sen çatısı altında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Tapu Sicil İl Müdürlüğü ve Tapu Kadastro İl Müdürlüğündeki üyeler iştirak ettiler. Toplantıda İl Temsilcisi Göksel GÜLBEY bu güne kadar sendikanın yapmış olduğu çalışmaları anlatarak; sendikamız üye sayısını ilçeler dahil 65 sayısına ulaşmış bulunmaktadır.

Sendikamız çalışanların hakkını korumak babında gelen hükümetlerle sendika Genel Merkezimizin yetkili olması münasebeti ile görüşmeler yapmış ve çalışanların karşılaştığı sıkıntıları dile getirmiştir. Bunlardan bazılarını şöyle sıralıya biliriz; çalışanlar arası performans ücretlerinin uygulanarak adaletli bir şekilde çalışan ve çalışmayan personel arasındaki farkın gözetilerek uygulanması, bakanlığımızda çalıştırılmaya başlatılan 4/b sözleşmeli personellerin kadroya geçiri lerek bundan sonra sözleşmeli personel alınmaması alınacak olanlarında kadrolu olarak alınması, çalışan personelin aldığı maaş üzerinden anlaşma yapılan bankalardan alınan promosyon paralarının adaletli bir şekilde başbakanlık genelgesine uyularak personel arasında dağıtımının yapılması, 4/b statüsünde çalışan personellere kurumlar arası geçiş hakkının verilmesi, 4/b personellerin askere gidip döndüğü zaman işe başlatılması bu aradaki zaman diliminde ücretsiz izinli sayılmaları, tapu dairelerinde çalışan personellerin döner sermaye konularının oluşturularak faydalanmaları gibi sayabileceğimiz konularda sendikamız Genel Merkezi girişimlerde bulunmuş ve bazı konularda da yetkilerle mahkemelik olunmuştur. Hala devam eden mahkemelerimiz bulunmamaktadır. Daha sonra sözü sendika üyelerine bırak İl Temsilcisi Göksel GÜLBEY katılımcı üyelere teşekkür etti.
       Bayındırlık ve İskan Müdürlüğündeki üyelerden Bora YILDIZ tekrardan çalışan personeller arasında çalışma konusunda farklar bulunduğu bazı çalışanların çok çalıştığını bazılarının ise belki daire içersinde varlığı veya yokluğunun belli olmadığını belirterek kurum amirlerinin yetkisinde bu performans olayının adaletli bir şekilde yapılması konusuna değindi. Sendika üyesi Sevtap ESKİOĞLU ise bayan çalışanların sendikaya üye olunup ve sendika faaliyetlerinde en önlerde yer almaları gerektiğini belirti. Diğer üyeler: Ersoy YILMAZ, İlimdar MUSAGİL, Mürteza ÇALAR, Yasin AKSOY, B.Hatun ÖZTÜRK, Murat ÇOBANGİL, Balabey İSKENDER, Tapu Kadastro Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Osman KOCAKAYA ve Türk Tarım ve Orman-sen İl Temsilcisi İzzet KAL ve Tapu Sicil üyesi Cafer bey ise daha ileriki günlerde geniş çaplı bir tanışma toplantısının yapılmasını istediklerini belirtiler. Tapu Sicil Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Höccet KARADAĞ ise bu birlikteliğin daha da güçlenmesi için tüm çalışan arkadaşları üye olmaya davet etti. Bizleri buraya toplanmamıza vesile olan İl Temsilcimiz Göksel GÜLBEY  e teşekkür ederek bu tür toplantıların devam etmesi temennisinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.