Aralık İlçesine İçme Suyu

Tarih : 2008-04-26 / Kategori : Genel Haber

 Vali Karahisarlı: ”Iğdır'ın yıllık kamu gideri 130 trilyondur. Geliri ise 30 trilyondur. Aradaki 100 trilyonluk farkı diğer şehirlerdeki halkın vergileri ile karşılıyoruz” dedi. Avrupa Birliği Hibe Programı çerçevesinde yapılan Aralık ilçesi içme suyu projesi faaliyete geçti.

Vali S. Saim  Karahisarlı  Aralık ilçesine bağlı Hıdırlı Mevkii vana açılışını ve Yeni Doğan Yolu Mevkin de ise depo açılışı yaptı.
Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe yaptığı konuşmada, “Aralık İlçemizin tarihi bir gününde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün Aralık halkının elele verdiği, birbirine güvendiği, yüreklerini ortaya koyduğu zaman dağları, dereleri, tepeleri aşırıp; zorlukları ve engelleri birer birer yenip, neleri başarabildiğinin en büyük göstergesi Hıdırlı Mevkiindeki kaynak sularının şehrimize getirilmesidir” dedi.
 Söz konusu insan hayatının vazgeçilmezi su olunca görev bizlere düşüyor. Başarmak için önce istemek sonrasında akıllı projeler ve icraat gerek, diyen Kumtepe sözlerine şöyle devam etti: "Bugün o kadar güzel bir günkü duyduğum sevinci sizlere saatlerce anlatamam. Sizlerinde desteğiyle rüyalarımızı gerçekleştirdik. Yapılamayanları yaptık. Sizler ve bizler bu coşkuyu burada birlikte yaşıyoruz. Halka hizmet hakka hizmet oldukça, sizlerle bizler daha ne coşkular yaşayacağız. Daha birçok yatırıma imza atacağız. İyi ki geldiniz İyi ki buradasınız. Bir tarih sayfasında yer aldığınız ve Hıdırlı kaynak sularının şehrimize gelişinin kutlamalarında bizlerle bu coşkuyu paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Projemize Avrupa Hibe Programından 1.800.000 Euro hibe sağlanmış olup bu miktarın %90 olan 1.650.000 Euro Belediyemizin hesabına aktarılarak projenin amacı doğrultusunda kullanılmıştır. Türk lirası ile 3,5 trilyon olan projemizin ihale süreci büyük bir titizlikle sürdürülmüş kazanan firma ile zamanında sözleşme yapılarak yer teslimi yapılmıştır. Projemizin Yüklenici firması Uluova İnş.Tiç.Mak.Ltd.Şti'dir. Yüklenici firma ile 17.05.2007 tarihinde sözleşmesi yapılmıştır. Projemizin kontrollüğü CNFA İnş.A.Ş. tarafından yürütülmüştür. Projemizin koordinatörlüğünü ise Süleyman Ataman TOKSÖZ sağlamıştır.
Aralık içme suyu isale hattı ile depo inşaatlarının yapımı ile ilgili   işe   başlama   ise   04.06.2007   tarihinde   işe   fiili   olarak başlanmış ve 31.11.2007 tarihinde projemiz 5 ay 27 gün gibi kısa bir sürede başarı ile tamamlanmıştır.
Bu tür önemli Projelerin kazandırılmasında Hükümetimizin katkılarını göz ardı edemeyiz. Sayın Başbakanımıza ve İlgili olan Kurumlarına huzurlarınızda şükranlarımı gönderiyorum. Bundan sonraki projelerimizin de aynı şekilde desteklenmesini canı gönülden istiyo ruz.
İşin başlangıcından bu yana çeşitli sorunlarla karşılaştık. Projemizi yürütürken tabiî ki çok eksikliklerimiz olmuştur. İl bazındaki eksikliklerimizi titizlikle çözen Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Bir ilçeye su getiri yoruz Proje güzergâhı boyunca illaki bi rilerinin tarlası bozulacak, birilerinin yolu kanalı zarar görecek birinin bilmem duvarının köşesi kırılacak ama unutmayalım ki bu proje bir kamu yatırımı projesidir. Kamuyu ilgilendiren özellikle İçme suyu, Kanalizasyon, yol ve benzeri alt yapı projelerinin hayata geçiril mesinde herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. İçme Suyu inşası süresinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Başta bu süreçte her türlü fedakarlığı gösteren Uluova İnşaat Şirketine, Proje Koordinatörümüze, Fen işleri Müdürümüze, projenin kontrol Firması CNFA'ya teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.
 Açılışı Vali S.Saffet Karahisarlı yaptı. Karahisarlı konuşmasında "Avrupa birliği standardına ulaşmamız gerekir, bunun için kız ve erkek ayrımı yapmadan evlatlarımızı okutmalıyız. Aralık ilçesi halkımız bundan sonra temiz ve kaliteli su içecektir. Vatandaşa hizmet götürmenin onu mutlu etmenin yolu en iyi hizmeti vermekten geçer. Devlet olarakta bizler bunu gerçekleştiriyoruz. Bizim Iğdır'ın yıllık kamu gideri 130 trilyondur. Geliri ise 30 trilyondur. Aradaki 100 trilyonluk farkı diğer şehirlerdeki halkın vergileri ile karşılıyoruz. Bunun için herkes çalışmalı bu ülkeye  bu vatana hizmet etmelidir. Yapılanları kendi malıymış gibi korumalıdır. Avrupa birliğinden içme suyu için 1.8 milyon avro, erezyon ve ağaçlandırma için 700 bin  avro, katı atık çöp toplama alanı için ise 1,9 milyon avro para gelmiştir. Bunlar Iğdır için harcanıyor ve hizmet olarak sizlere dönüyor. Yıllardan beri hasretini çektiğiniz sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşma hayallerimiz gerçek oldu” dedi.
 Daha sonra emeği geçenlere Aralık belediyesi tarafından teşekkür belgesi verildi. Açılışa Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, İl Jandarma Garnizon Komutanı Osman Nuri Erkan, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Taşburun Belediye Başkanı Rıza Kumtepe, Melekli Belediye Başkanı Servet Çankaya, Tuzluca Belediye Başkanı İsmet Yüce,  Aralık İlçesi Kaymakamı Ferhat Burakgazi,  Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Çevre ve Orman il Müdürü Taner Tazegün ve bir çok kurum amirleri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası