HERŞEY EKMEK PARASI İÇİN

Tarih : 2008-04-29 / Kategori : Genel Haber

 100 KİLOMETRELİK YOLU 5 -10  YTL  İÇİN GELİYORLAR. Ermeni ablukası altında bulunan Nahcıvan Özerk cumhuriyetinde insanlar zor günler yaşıyor.

Çalışır fabrikaları ve iş alanları olmayan Nahcıvanlılar geçim sıkıntısı içinde kıvranırken kimisi başta Türkiye olmak üzere İran, Rusya ve Azerbaycan'a giderek her türlü işi yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Kimisi ise Nahcıvan dan aldıkları maydanoz, soğan, turp gibi sebzeleri alıp ilimize getirip  satarak kazandıkları üç beş lira ile kuru soğan patates, un, yağ alıp evlerine götürmekteler.
 Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinin Şerul şehrinde oturan geçinmek için sebze alım satımı yapmaya çalışan Cabbar İbrahimov (47) ve Süleyman Aliyev (30) Sabuhi Memetov (45) Nahcıvanın Şerul şehrinden tanesini 15-20 kuruşa  aldıkları maydanoz, tere ve yeşil soğanları ilimizde 30 ile 35 kuruşa satarak para kazanmaya çalışıyorlar. Kazandıkları çok cüzi parayla  patates, un gibi gıda maddeleri alarak evlerine götürüyorlar.
  Cabbar İbrahimov ve Süleyman Aliyev "Nahcıvan da iş yok geçinemiyoruz maydanoz gibi sebzeleri alıp Iğdır da satı yoruz, kazandığımız çok az bir parayla  karşılığında gıda maddesi alıp götürüyoruz bazen de zarar ediyoruz ne yapalım başka yapacak ne iş nede gidecek yer var. Yine  sağ olsun Iğdırlılar bizlere yardımcı oluyor. Her gün 100 km'lik yolu gelip bir gece kalıp ertesi gün dönüyoruz çok eziyetli ve zorlu bir iş " dediler.
  Iğdırlılar ise, “Nahcıvanlılar'dan taze sebzeleri ucuz fiyata alıp yiyoruz. Ayrıca hepsi doğal ortamda yetişen ürünler" dedi ler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.