IĞDIR'LI DAĞCILAR ALİYEV'İN DOĞUM YILDÖNÜMÜ İÇİN ZİRVE YAPACAKLAR

Tarih : 2008-05-06 / Kategori : Genel Haber

  Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 85. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan'da düzenlenen kutlama programı çerçevesinde yapılacak olan Azerbaycan Kızılkayalar bölgesinde  Haydar zirvesine Dağcılık fede resyonu Iğdır temsilciliği adına 6 dağcı Azerbaycan'a gitti.
      

 Türkiye dağcılık fede resyonu Iğdır temsilcisi Coşkun Oluz başkanlığında Hasan Doğan, Sevcan Akay, Mustafa Salman ve Samsunlu dağcılar Yasemin Ekinci, Gönül Güveli Karayolu ile İran üzerinden Azerbaycan'a haraket ettiler.
       Başkan Coşkun Oluz, "10 mayıs `ta Haydar Aliyev adına Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Dağcılık fede resyonunun organize etmiş olduğu Kızılkayalar bölgesindeki 3700 metredeki Haydar zirvesi  85. yıl tırmanışına davet edildik 6 ile 12 mayıs arasında bir tırmanış olacak. Haydar zirvesine tırmanış yapacağız" dedi.
           6 dağcı üzerlerinde Atatürk'ün resmi olan va altına "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz kederi kederimizdir.” K.Atatürk ve Haydar Aliyev `li tişörte de "Biz bir millet iki devletiz" yazan tişörtler giyerek yola çıktılar.
        İki bayan dağcıdan biri olan Yasemin Ekinci, "Daha önce Ağrı dağı'na iki kez tırmandım. Azerbaycan'da da tırmanış yapacağım için çok mutluyum Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.