Haydar Aliyev Doğumunun 92. Yıldönümünde Anıldı

Tarih : 2015-05-12 / Kategori : Gündem

Haydar Aliyev Doğumunun 92. Yıldönümünde Anıldı

              Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ile  Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği  tarafından Azerbaycan’ın milli liderlerinden Haydar Aliyev’in 92’nci doğum yıldönümü nedeniyle  anma toplantısı yapıldı. 

 

            Haydar Aliyev Parkında bulunan anıt önünde toplanan vatandaşlar bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra anıta karanfil bıraktılar.

            Program öncesi konuşan  Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, ”Türk dünyasının tanınmış liderlerinden olan merhum Haydar Aliyev’i doğumunun 92. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Haydar Aliyev, Azerbaycan’ı zor günlerinde her türlü oyunlara rağmen korumuş bugün Kafkasların parlayan yıldızı olmasına vesile olmuştur. Haydar Aliyev çağdaş Azerbaycan’ın temellerini atan liderdir. Bugün Azerbaycan’ın gelişimini, ilerlemesinin temelini atan projeleri  ile Azerbaycan’ı Kafkasların parlayan yıldızı haline getiren bir liderdir. Kendisini 92.Doğum Yılı’nda saygı ve sevgiyle anıyoruz.” dedi.           

                       Ünsal, Haydar Aliyev'in hayatına baktığımızda hemen tüm kesimler itibariyle gerçekten bulunduğu bölgenin, Azerbaycan'ın, Türk dünyasının tarihinde iz bırakan projeler altında imzasının olduğunu görürsünüz. İşte bu sebeple Azerbaycan’ın  lideri Haydar Aliyev’in Türk Dünyasının önemli simaları arasında yer aldığını görürsünüz. Haydar Aliyev’in Tek millet iki devlet sözünün çok derin bir manası vardır, Türkiye Azerbaycan arasında kurulan ilişkilerin ne denli güçlü kardeşlik temeline oturduğunun çok özlü bir ifadesi ancak bu sözle ifade edilirdi. Bugün Azerbaycan‘da ve dünyada Haydar Aliyev sevgisi  yüksek seviyelere çıkmıştır. İnsanlar onun Azerbaycan için yaptıklarını öğrendikçe daha çok sevmektedir. Kendisini Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde kaldığı süre içinde yakından tanıdığım ve görüştüğüm için kendimi mutlu sayıyorum. Kendisi Nahçivan'ın da zor günlerinde Ermenilere karşı dik, cesaretli duruşuyla korku vermiştir.." şeklinde konuştu.

            Anma toplantısına katılan Emniyet Müdürü Yüksel Babal’da, ”Haydar Aliyev Türkiye’de, Iğdır’da sevilen bir liderdir. Türkiye Azerbaycan kardeşliğine büyük önem vermiştir.İki devlet bir millet kavramının yaratıcısıdır.Kendisine Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

            Anma toplantısına  Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şubesi Konsolosu Fariz Caferov, MHP Milletvekili adayları İsa Yaşar Tezel, Sefer Karakoyunlu, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, başkan yardımcısı Nazım Karadağ, basın sözcüsü Erhan Yaycılı,  Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar, Kıbrıs Gazileri derneği başkanı İsmet Tağal, Kafkas Çeçen derneği başkanı Muharrem Çeçen, MHP İl başkanı Özcan Günsoy, MHP Merkez ilçe başkanı Yaşar Çeçen, Haydar Aliyev fen lisesi öğrencileri, vatandaşlar ve  iş adamları katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.