Iğdır Eşraflarından H. Nebi Göleli Sevenleri Tarafından Toprağa Verildi

Tarih : 2015-05-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Eşraflarından H. Nebi Göleli   Sevenleri Tarafından Toprağa Verildi

           Iğdır’ın tanınmış eşraflarından H. Nebi GÖLELİ Sahibüz Zaman Camisinden sevenleri tarafından kaldırılarak Iğdır Asri mezarlığında Cenaze Namazı kılınarak  defnedildi.

 

         Merhum H. Nebi GÖLELİ’nin Taziye çadırı Sahibüz Zaman Camii karşısında  evinin önünde  kuruldu.

           Geçtiğimiz yıllarda oğlu Şeyh Hamza Göleli ve gelini kısa arılıklarla hayata gözlerini kapamışlardı. Metanetli duruşlu Merhum H. Nebi Gleli, sevdiklerine kavuşmuş oldu. Ölümüne saatler kala saban namazına uyanan Hacı Nebi Göleli’yi, erken kalktığı için uyaran evlatlarına, “40 öğrenci ellerinde mumlarla  gelmişler görmüyormusunuz” diyerek karşılık verdi. Çok geçmeden son nefesini de verdi. 

            Ömrünü Ehli Beyt’e adayan Göleli, Defalarca Hacca, Meşhed’e, Kerbelaya, Şam’a ziyaretlere giderek geçirdi. Zira gençliğinde Kerbela’da Hz. Hüseyin’den şifa bularak yaşıyordu. Iğdır’ın önemli bir siması olan Göleli’nin cenazesine çok sayıda insan katıldı. 

           Oğullları  Mikail Göleli ve Ekrem Göleli, torunları, yiğenleri taziyeleri kabul ederken, sevenleri de ardından anılarını anlatarak yad ediyorlardı. Merhum’a Allahtan rahmet kederli GÖLELİ ailesine başsağlığı dileriz.

Facebook Beğenenler

  1. mehmet Ensaroglu 2015-05-17 21:00:29

    Merhum haci Nebi GOLELI'YE Allah'tan rahmet,Kederli ailesine bassagligi diliyorum...<br />mehmetENASAROGLU

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası