İl Genel Meclisi üyeleri muhtarlarla bir araya geldi

Tarih : 2015-05-26 / Kategori : Genel Haber

İl Genel Meclisi üyeleri muhtarlarla bir araya geldi

           Iğdır il genel meclis eş başkanları ve üyeleri bir yıllık faaliyetleri ile ilgili bilgileri yemekte bir araya geldikleri Iğdır merkeze bağlı muhtarlarla paylaştı.

 

         Iğdır il genel meclis eş başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ ve beraberindeki meclis üyeleri 1 yıl boyunca mecliste aldıkları kararları ve köylere verdikleri hizmetleri Iğdır merkezde bulunan Roza Ev Yemekleri lokantasında bir araya geldikleri köy muhtarları ile paylaştı.

           Yol asfaltından çöp konteynırlarına kadar köylere hizmet götürmeye devam ediyoruz’

              Toplantıda İl genel meclisinin yıl içerisinde köylere götürdükleri hizmetler hakkında bilgi veren Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular “ 2014 yılında yapılan seçimler sonucu devraldığımız yönetim boyunca köylerimizin eksiklikleri nelerse tespit edip bunları bütçemize ayrılan ödeneklerle gidermeye çalıştık. Gidermeye de devam ediyoruz. Birçok köyümüze 1’nci, 2’nci kat asfalt kaplama, Bask asfaltlama, köy içi yollarda parke döşeme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sonucunda 2014 yılı içerisinde 47,5 km 2015 yılı içerisinde de 3,5 km olmak üzere toplam 51 km kat asfalt,2014-2015 yılı içerisinde toplam 41 km parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Köylerimize Yolcu durakları yaptık. Çöp konteynırları bıraktık. Yine köylerimize çadır alımı, taziye evi yapımı, aşevi bakım ve onarımı gibi konular için maddi yardım sunduk. Sunmaya da devam edeceğiz. Köylere hizmet etmek amacıyla eksik kalan araçları tespit edip, onlarında alımını gerçekleştireceğiz. Kısacası 2015 yılında hazırladığımız proje çerçevesinde hizmetlerimizin bir kısmını gerçekleştirdik. Kalan kısmını da tamamlamaya çalışacağız” dedi.

           Hizmete en çok ihtiyaç duyulan köyler önceliğimizdir’

           Özsular, meclis üyeleri olarak yapılacak hizmetlerde hizmete en çok muhtaç olan köylerin öncelikleri olacağını belirterek ”Halk bizleri oraya seçip gönderdi. Bizlerde halkımızın sorunlarını ele alıp onlara daha iyi bir hizmet verebilmemiz için çalışmalıyız. Burada köylere hizmet için mecliste alınan tüm kararlar ortaktır. Köylere yardım amacıyla havuz oluşturduk. Bu havuzdan da hizmet sunuyoruz. Hizmetlerimizin önceliğinde ise ihtiyaç duyulan köylere öncelik vereceğiz” dedi. 

          Halkımızın efendisi değil hizmetkarıyız’

             Toplantıda son olarak konuşan Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ ise göreve halkın efendisi değil de hizmetkarı olacağız şiarı ile geldiklerine dikkat çekerek ”Halkın efendisi değil hizmetkarı olacağız şiarıyla bu göreve başladık. Bu şiarla da yola devam ediyoruz. Çünkü bizler ve siz değerli muhtarlar halkın iradesi ile buraya geldi. Onların temsilcileriyiz. Köylerimize gereken hizmetleri hep beraber el birliğiyle çözmek zorundayız. Bu hizmetleri köylere götürürken de ayrım yapmamaya dikkat edeceğiz” dedi.

             Toplantı konuşmaların ardından verilen yemekle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.