Kızıl Yürek(Altın Kalp) Ödülü Karakoyunlu’ya

Tarih : 2015-05-26 / Kategori : Siyaset

Kızıl Yürek(Altın Kalp) Ödülü Karakoyunlu’ya

            20 yıldan fazla bir süredir Türkiye Azerbaycan ve Türk Dünyasının birlik ve dayanışması için çaba sarf eden İSTAD Başkanı ve MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sefer Karakoyunlu’ya Azerbaycan Dede Korkut Milli Vakfı tarafından Kızıl Yürek ( Altın Kalp) Madalyası verildi.

        Vakfın yılda bir kişiye verdiği özel madalya; tören ile  İSTAD Dernek merkezinde Sefer Karakoyunlu 'ya takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine Dede Korkut Vakfı Genel Başkanı Eldar İsmailov, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, Dede Korkut Vakfı İstanbul Temsilcisi Rafik Aziz, Diaspora devlet komitesi temsilcisi Kenan Mammedov, Iğdırlılar Derneği Başkanı Av Sinan Bayat, Ardahanlılar Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. 

          Dernek Başkanı Abbas Murat Danışmalı misafirleri selamlayarak Dernek Onursal Başkanı Sefer Karakoyunlu’ya başarılar dileyerek Dede Korkut vakfına teşekkür etti. 

          Daha sonra söz verilen Dede Korkut Vakfı Genel Başkanı Eldar İsmailov yapmış olduğu konuşmada ”İstanbul’da ve siz İSTAD üyeleri ile bir yerde olmaktan onur ve sevinç duydum, biz vakıf olarak yılda bir kişiye bu özel madalyayı takdim ediyoruz. Sefer Karakoyunlu’ya bu ödül 2014 Aralık ayı sonunda uygun görülmüştü. Vakfımızın aksakalları tarafından takdir edilen madalyanın verilişi bu güne nasip oldu. Bu ödülü Sefer Karakoyunlu’ya bu güne kadar Türkiye, Azerbaycan ve Türk dünyası adına yapmış olduğu güzel ve anlamlı çalışmalar nedeniyle heyetimizin yapmış olduğu araştırma ve karar neticesinde verilmiştir. İnanıyorum ki Sefer Karakoyunlu bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarını başarılı bir şekilde en üst seviyede devam ettirecektir. Türkiye Azerbaycan kardeşliği asırlar öncesine dayanmaktadır, bundan sonrada sonsuza dek sürecektir" dedikten sonra Kızıl Yürek (Altın Kalp)Madalyayı takdim etti. 

          Daha sonra söz alan Sefer Karakoyunlu Derneğin misyonundan ve vizyonundan bahsederek “Bu güne kadar yüzlerce ödül ve plaket aldım, beni en çok bu KIZIL YÜREK(Altın Kalp)Madalyası heyecanlanırdı ve sevindirdi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımıza en üst seviyede devam edeceğiz. Bu başarı sadece benim başarım değildir bu başarı tüm İSTAD’ın başarısıdır, bu madalyayı kurucu üyelerimiz ve gönüldaşlarımz adına alıyorum. Dede Korkut vakfına ve yüce heyetine teşekkür ederim. İnşallah bir gün Türk Dünyası Birliği kurulur biz o zaman daha çok mutlu oluruz. Bu vesile ile yaşasın Türkiye Azerbaycan Kardeşliği ve dayanışması, beni bu özel günde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunarım.” dedi. 

Düzenlenen ödül törenine katılan İstanbul Azerbaycan Konsolosu Kenan Murtuzov, Azerbaycan Diaspora İş Üzre devlet komitesi temsilcisi Kenan Mamedov ve diğer katılımcılar söz alarak günün anlamına yönelik duygularını dile getirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.