Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı

Tarih : 2015-06-13 / Kategori : Kültür & Sanat

Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı

Iğdır  Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde hazırlanan yıl sonu sergisi açıldı.

 

 Iğdır Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Etkinlikleri  davetlillerin katılımı ile görkemli ve renkli bir şekilde kutlandı.
           Etkinlik  Iğdır Valisi Sayın Davut Haner , Vali  Yardımcıları, Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İş Kur Müdürü Halis  Erdoğan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu ve Diğer Kamu Kurum ve kuruluşların  müdürlerinin katılmı ile başladı.
                Halk Merkezi ve ASO Müdürü Mehmet Gül yaptığı açılış konuşmasında; imkanlarımız ölçüsünde ığdır iline fayda sağlayabilecek çalışmakta bu alanda kursların açılmasına ön ayak olmaktayız. Bu bağlamda müdürlüğümüz 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 131 adet mesleki kurs açmış ve bu kurslara 1675 kadın, 983 erkek toplamda ise 2658 kursiyere hizmet vererek halkımızın öğrenme ve meslek edinme yolculuğuna katkı sağlamıştır. Ayrıca çeşitli kurumlarla işbirliği çerçevesinde 425 adet Sosyo-Kültürel kurs açılmak sureti ile toplamda 6732 kursiyere Kültürümüzü öğrenme ve yayma imkanı sağlanmıştır. Bu kurslar sayesinde kursiyerlerin kişisel gelişimine oldukça güçlü bir destek sağlanmakla beraber kursiyerlerin boş zamanlarını verimli bir şekilde arkadaşlarıyla birlikte değerlendirmelerine imkanları sağlanarak mutlu bireyler ve dolayısıyla da mutlu bir toplum hedefine katkı sağlanmıştır.” dedi
              Milli eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te, emeği geçen kursiyerleri kutladı.   Iğdır valisi Davut Haner’de, el emeği göz nuru  bu sergiyi açan kursiyerleri kutlayarak  kadınlarımız bir meslek öğrenerek aile ekonomisine katkı sağlamalı” dedi.  Çadırı gezen ve Kursiyerlerce el emeği göz nuru ile dokunan veya yapılan çeşitli Halı, Kilim, Tablo, Iğdır Bebekleri gibi nice ürünü tek tek inceleyen protokol üyeleri memnuniyetlerini dile getirdi.
          Usta Öğretici Habip Babar ve Serhat Akkuş öğrencileri ile birlikte konser verdiler.
            Program müzik öğretmeni Suat Özoğlu’nun yönetimindeki kursiyerlerin konseri ile sona ermiştir..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.