Uluslar Arası Avrasya Şair Ve Yazarları Azerbaycan’da Buluştu

Tarih : 2015-06-18 / Kategori : Kültür & Sanat

Uluslar Arası Avrasya Şair Ve Yazarları Azerbaycan’da Buluştu

   Merkezi Antalya’da bulunan Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği ASKED yüzden fazla şairi Azerbaycan'ın Bakü şehrinde buluşturarak gönül köprüsü kurdu.

 

                Türkiye’den giden tanınmış 50 şair ile Azerbaycan’dan katılan 50'den fazla şair, yazar, sanatçı Bakü Atatürk merkezi konferans salonunda  ve Anar şadlık sarayında bir dizi toplantı gerçekleştirerek Türkiye ve Azerbaycan şairi ve sanatçılarını bir araya  getirerek kaynaştırdı.
               ASKED başkanı Savaş Ünal, ”Dernek olarak hazırladığımız 200’den fazla şairin katıldığı Avrasya Şairler  antolojisi  kitabımızı tanıtmak, ayrıca gönül köprüsü kurarak tanışmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Çok güzel bir organizasyon oldu.ASKED Başkanı Qabil Adalet ile organizeden sorumlu Raife Serxan Qızı, Ilgar Türkoğlu ‘na teşekkür ederim” dedi.
                    Organizeye katılan şairlerde “bizlerle birlikte yıllarca Türkiye-Azerbaycan kardeşlik köprüsü için mücadele eden ve bugün geldiğimiz noktada büyük emek sahibi, bizlere Azerbaycan'ın değerlerini  tanıtan, bizlere Azerbaycan'lı şairleri, yazarları tanıtan ve her yerde Azerbaycan bayrağını gururla dalgalandıran Avrasya antolojisine büyük emek ve zaman harcayan, Avrasya şairleri sanatçıları Azerbaycan buluşmasının en büyük mimarlarından Avrasya sanat, kültür ve edebiyat derneği uluslararası sanat danışmanı Raife Serxanqızına  genç  şair Qabil Adalet, İlqar Türkoğlu’na  Azerbaycan -Bakü Anar şadlık sarayında yaptığımız Avrasya şairleri ve sanatçıları buluşmasını ustalıkla yöneten ve bizlerle son derece yakında ilgilenen herkese teşekkür ederiz” dediler.
                  Avrasya Sanat, Kültür ve Edebiyat Derneği ASKED in BAKI şairler çıkartmasında Azerbaycan Atatürk Kültür merkezinde sanatçılar, yazarlar şairler ve Azerbaycan halkının coşkulu buluşmasında Savaş Ünal ve KKTC sefiri M.Sadettin Topukçu'nun konuşmaları ile sona erdi.
           Azerbaycan -Bakü Anar şadlık sarayında yapılan Avrasya şairleri ve sanatçıları buluşmasında şairler bir birinden güzel şiirlerini okudular.
               Avrasya şairleri ve sanatçıları Şehitler Hıyabanı ile, Azerbaycan’ın tanınmış kişilerinin bulunduğu mezarlığı ziyaret ederek Haydar Aliyev, Ebülfez Elçibey, Bahtiyar Vahapzade, Samed Vurgun’un mezarlarını ziyaret ettiler. Ardından Türk şehitliğini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.
           Heyet Azerbaycan yazıcılar birliğini ziyaret ederek yetkililerle tanıştı. Avrasya şairler buluşmasına Iğdır’dan  Kemalettin Kalkan, Serdar Ünsal, ve Yahya Azeroğlu katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.