İl Sağlık Müdürü Erol’ Dan Sıcak Hava Uyarısı

Tarih : 2015-06-20 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü  Erol’ Dan Sıcak Hava Uyarısı

Iğdır  İl sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol, sıcak havalarda özellikle çocukların, yaşlıların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

    Mevsim itibariyle hava sıcaklarında yaşanan artışların insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirten Iğdır  İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol, Güneş ışığının zararlı etkilerinden korunması gerektiğini söyledi. 
    Erol, "Güneş ışınlarının güçlü olduğu 10.00 ve 16.00 saatleri arasında mümkün oldukça açık havaya çıkılmamalıdır. Özellikle ramazan ayı dolayısıyla yaşlıların açık havada gölgede günlerini geçirmeleri ve kesinlikle güneşe çıkmamaları konusunda uyardı.
    Erol, “Dışarı çıkarken, açık renkli, pamuklu, bol giysiler giyilmeli, geniş kenarlı şapka ve koruyucu olarak şemsiye tercih edilmelidir. Kişiler dışarıya çıktıklarında mutlaka yanlarında su bulundurmalıdır." dedi.
    Çocukların ve yaşlıların daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Erol, "Sıcağa maruz kalındığı zaman sıcak bitkinliği veya sıcak krampları meydana gelebilir. Sıcağa maruz kalma yaşlılarda, kronik hastalığı olanlarda ve küçük çocuklarda hayati tehlike yaratabilir. Özellikle yüksek tansiyon ve şeker hastaları günlük aldığı sıvıyı, terleme oranına göre iki katına çıkarmalı ve alınan su miktarı iki litreden az olmamalıdır. İlaçlar her gün mutlaka düzenli olarak aynı saatte alınmalıdır. Bu sıcak havalarda kronik hastalığı olan kişiler kullandıkları ilaçlar ve beslenme durumları hakkında hekimlerine danışmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.