Iğdır’da doğalgaz çalışması başladı

Tarih : 2015-06-20 / Kategori : Gündem

Iğdır’da doğalgaz çalışması başladı

Türkiye’nin en yüksek hava kirlilik oranına sahip ili olan Iğdır’da bu sıkıntının giderilmesi kapsamında Iğdır Belediyesi’nin katkılarıyla doğalgaz çalışmaları başlatıldı.

 

Yıllarca Iğdır’ın sabırsızlıkla beklediği doğalgaz hizmetine Iğdır Belediye sayesinde kavuşuyor. 
    Doğalgaz çalışmalarının ilk startı Iğdır merkeze bağlı Devlet Hastanesi önünde başladı. Çalışma alanını denetlemeye aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, KAR-GAZ Kars Bölge Müdürü Barış Çalık’ın bulunduğu heyet katıldı.
    ‘Kentimizi doğalgaz ile buluşturacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz’
    Çalışma alanında açıklamada bulunan Iğdır Belediye Başkanı Av.Murat Yikit, kenti 
doğalgazla buluşturacak olmanın mutluluğu içerisinde olduklarına dikkat çekerek “Kentimizin en büyük sorunu doğal gazı olmayışıydı. Zira bu kentin sıkıntılarından biri de hava kirliliğidir. 
    Şehrimiz Türkiye’nin hava kirliliği oranı açısından en yüksek orana sahip kentti. Bunun da temel sebepleri çok çukur bir yerleşim alanına sahip olması ve hava sülkilasyonunun olmamasından kaynaklı olarak da çok ciddi şekilde halkımızın sağlığını tehlikeye sokuyordu. Bunun tek çözümü olan doğalgazın yıllardır kentimize gelmesi için çok ciddi emekler ve çabalar sarf edildi. Çok şükür bugün ilk kepçemizi vurduk. İnşallah bu önümüzdeki kışın kentimizin en az bir bölümüne doğalgazı vereceğiz. Kentimizi doğalgazla buluşturacağız. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Halkımız her şeyin en iyisine ve mükemmeline layıktır. 
    Biz de bu konuda elimizden geldiğince çaba içerisinde olacağız. Halkımızın temel sorunları başta olmak üzere tüm sorunlarıyla ilgilenmeye çalışacağız. Bu konuda bize bugüne kadar inanan, bize destek olan ve güvenen tüm çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize ve şirket çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
    ‘İlk etapta 120 km doğalgaz hattı döşenecek’
    Yikit, ilk etapta 120 km lik alanın doğal gaz hattıyla döşeneceğine dikkat çekerek “İnşallah biz 120 km belki 2 katına çıkararak da biz bunu mümkün olduğu kadar tüm mahallelerimizin ulaşacak şekilde bütün herkesin doğalgazdan yararlanacak şekilde bu hattı uzatmaya gayret göstereceğiz. 
    Ama ilk etapta proje dahilinde olan alan 120 km hattır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.