Serdar Ünsal, Azerbaycan’da Atatürk Lisesini Ziyaret Etti

Tarih : 2015-06-22 / Kategori : Eğitim

Serdar Ünsal, Azerbaycan’da Atatürk Lisesini Ziyaret Etti

          Türkiye Azerbaycan Dernekleri, Dostluk federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal Azerbaycan’a yaptığı ziyarette Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı  Bakü Atatürk Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

 

 Önce okul müdürü Ali Devrim’i makamında şair Kemalettin Kalkan ile ziyaret ederek bir süre sohbet eden Serdar Ünsal, ”Rahmetli Turan Yazgan hocamızın kurduğu Azerbaycan’da böyle bir lisenin faaliyet göstermesi gurur verici bir olaydır. Bugün bu lisede eğitim gören öğrenciler, gelecekte Türk dünyasına büyük faydalar sağlayacaklardır. Bir Türk yurdu Azerbaycan’da fedakârca görev yapan bütün meslektaşlarımı kutluyorum. Bu okulda Türklük gururu ve şuuru ile yetişen gençlik, vatanını, bayrağını daha çok sevecektir.gerektiğinde canını verecektir” dedi.
     Daha sonra öğrencilerle ve öğretmelerle bir araya gelerek, Ermeni meselesi üzerinde sohbet ederek yazdığı “Yüreğim İrevan’da kaldı” romanını tanıtan Serdar Ünsal, ”Ermeniler tarih boyunca Türk milletini arkasından vurmuştur. 1915-1920 yılları arasında Anadolu’da Iğdır’da, Azerbaycan’da katliam yapan Ermenilerin torunları dedelerinden almış oldukları mirası yaşatarak, 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde soykırım yapmışlardır. Ermeni mezalimini hiçbir Türk unutmamalıdır.Bu romanım da Ermeni mezalimine uğrayan babaannemin İrevan’dan kaçış hikayesidir” dedi.
            Şair Kemalettin Kalkan ‘da “Türkün ordusu “ adlı şiirini okuyarak vatan millet sevgisi üzerinde durdu. Kalkan, ”Karabağın işgalinde bu şiiri ağlayarak üzüntü içinde yazdım inşallah gelecekte sizler Karabağ’ı azat edersiniz, azatlık şiirini de sevinç gözyaşları içinde yazarım” şeklinde konuştu.
            Eğitimci araştırmacı  yazar Serdar  Ünsal, okul kütüphanesine ve öğretmenlere ”Yüreğim İrevan’da kaldı“ adlı romanından hediye etti. Öğrencilerce sorulan soruları cevaplandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.