Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

Tarih : 2015-06-26 / Kategori : Genel Haber

Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

10 Haziran günü Iğdır’da yapılan yol kontrollerinde kaçak keklik avladığı belirlenen bir kişi yapılan takip sonucu yakalanmıştı. 

 

 Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kazım Karabekir Caddesi Erhacı Köprüsü mevkiinde bir araçta yapılan aramada, kafes içerisinde 6 adet ‘canlı mühre’ olarak kullanılan kınalı keklik ele geçirilmiş 6 adet ‘canlı mühre’ olarak kullanılan kınalı keklik ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğü’nde yapılan tedavinin ardından kafes içinde Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmişti. Bu gün getirilen Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı. Keklikleri Doğaya bırakma Törenine İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Zehra Arat ve Orman ve su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu katıldı. Melekli Beldesi yakınlarında bulunan Iğdır Üniversitesi’ne ait Çiftlikte Doğaya bırakılan Kınalı Keklikler Kanatları kırık olduğu için uçamadılar. Mete Türkoğlu yaptığı açıklamada Bu Keklikler genelde Kafes Kekliği ve Dövüş Kekliği olduğu için Kanatlarını kırıyorlar bu nedenle uçma yeteneklerini kaybediyorlar bizde bu keklikleri Kars Veterinerlik Fakültesine gönderdik tedavisi yapılıp geldi bizde doğaya bıraktık dedi. Çevre Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğünün Hayvanlara olan duyarlılığını desteklemek üzere buraya geldik Kınalı Kekliklerin asıl olmaları yer doğadır bizde doğaya bıraktık dedi. 
        Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal Yaptığımız yol denetimlerinde yakaladığımız Keklikleri bugün Olmaları gereken Doğaya bıraktık Bu Yıl İçerisinde 50’nin üzerinde keklik yakaladık denetimlerimiz devam ediyor vatandaşlarımızın da bu konuda desteklerini bekliyoruz dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası