Serdar Ünsal “Çin’i Uygur Türklerine Yaptıkları Mezalimden Dolayı Kınıyoruz”

Tarih : 2015-07-01 / Kategori : Genel Haber

Serdar Ünsal “Çin’i Uygur Türklerine Yaptıkları Mezalimden Dolayı Kınıyoruz”

  Türkiye Azerbaycan Dernekleri, Dostluk federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Doğu Türkistan’da 28 kişinin şehit olmasını kınayan bir  mesaj yayınladı.         

 

              Serdar Ünsal açıklamasında Kızıl  Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulmün devam etmekte olduğunu, Müslüman Uygur Türklerinin inançlarını yaşayamadıklarını, zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.
             Kızıl Çin’in Uygur Türklerine zülüm yaptığını, yer yüzünde Esir Türk olarak Uygur Türklerinin kaldığını belirten Ünsal, ”Uygur Türklerine yapılan bu insanlık dışı zülüm, sindirme ve yok etme maalesef 21. Yüzyılda hür dünyanın gözü önünde gerçekleşmekte insan hakları savunucuları, hür dünya ise tepki vermeden seyretmektedir.Bu tepkisizlik bize bir kere daha haçlı zihniyetini hatırlatmaktadır.Bugün Kızıl Çin’in boyunduruğu altında yaşayan Müslüman Uygur Türkleri inançlarını yaşamamakta, inançlarından dolayı, oruç tutup, namaz kıldıkları için idam edilmekte, işten atılmakta, işkencelere uğrayıp eziyet çekmektedirler. Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin’i kınıyoruz. Hür dünyayı, İnsan hakları savunucularını, gözlerini Doğu Türkistan’a Uygur Türklerine çevirmelerini istiyoruz. Zulmün baş mimarı Kızıl Çin’i ve sessiz kalarak bu vahşete ortak olanları lanetliyoruz. Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Esir Türklere özgürlük” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.