Sağlık Skandalı

Tarih : 2015-07-03 / Kategori : Sağlık

Sağlık Skandalı

 Halk Sağlığı Müdürlüğünün Aile Hekimlerine dağıttığı kit malzemelerinin tarihi geçmiş.

                 Geçtiğimiz Cuma günü bir vatandaş bağırsak sorunlarından ötürü Aile Hekimine başvurur ve  aldığı "Kit" ile test yapmak üzere evine gider.  Kit poşetini açıp, uygulamayı nasıl yapması gerektiği doktoru tarafından kendisine tarif edilmiş olan vatandaş son anda poşetin üzerinde ki tarihe bakar ve sağlık açısından büyük bir skandal böylece ortaya çıkşım olur.  
                Aile Hekimlerine zimmetli olarak dağıtılan tahlil kitleri, Aile Hekimlerinin bağlı olduğu Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından dağıtılmaktadır. Yani aylardır miadı dolmuş olan kit malzemeleri kullanılıyor demek ki. Aylardır hastalar ömrü bitmiş olan "Kit" malzemeleri ile tahlil yapıyorlar.
                Resimde de gördüğünüz gibi 03-04-2013 yılında üretilen ve 2015-03 yılında miadı dolan ve kullanılmaması gereken kim malzemesi 3 aydan fazladır kullanılmaktadır.
                ŞU SORULARA CEVAP ARIYORUZ
                1-İnsan sağlığını bu kadar hafife almak hangi vicdana sığıyor?
                2-Halk sağlığı bu kit'leri hangi tarihte satın aldı, miadlarının dolmasına yakın aldıysa neden böyle bir sorumsuzluğa imza attılar?
                3-Kit malzemeleri fazla alındığında firma ile sözleşme yapılır ve kit'lerin miadlarının dolmasına 2 ay kala kitler yenisiyle değiştirilir. Bu sözleşme, anlaşma neden yapılmadı. Vatandaşın sağlığı hiçe sayılarak bu kitler vatandaşa neden dağıtıldı?
                4-Kit'leri kullanan aile hekimleri bu durumun farkında değiller miydi. Farkında iseler neden durumu bağlı müdürlüklerine bildirmediler. Bildirdiler ise ne cevap aldılar. Aylarca miadı geçmiş olan kit malzemelerinin vatandaşa kullandırıldığı  neden mülkü amirlerine  bildirmediler?
                5-Süresi dolan bu tıbbi test malzemeleri yanlış neticeler vermiş ve birçok hasta belki de bu durumdan ağır bedeller ödemişlerdir. Bu testi kullananların durumları hakkında araştırılması gerekmiyor mu?
                Iğdır halkının sağlığı Allah'a emanet.
                Yıllarca Erzurum yolunda hayatını, ömrünü çürüten Iğdırlılar,  her zaman sahipsizdiler, şimdide sahipsizler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.