SERKA projelerinde Iğdır 1. sırada

Tarih : 2015-07-10 / Kategori : Gündem

SERKA projelerinde Iğdır 1. sırada

Özel Sektör Projelerinde onaylanan 22  projenin 10’u Iğdır’dan

    Serhat Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2015 mali destek kapsamında özel sektör  projelerinde Iğdır birinci oldu.   22 projeden 10 tanesini Iğdır kazanırken, diğer 12 proje de ise Kars, Ağrı ve Ardahan kendi aralarında paylaştılar. 
    Bölgemizi ve ilimizi daha iyi temsil etme yönünde istihdamı artırma, bünyemizde çalışan personel sayısını fazlalaştırma ve profesyonel hizmet verebilme anlamında  Iğdır’da kazanan 10 projeden birisi olan Yeşil Iğdır Gazetesinin hazırladığı “ Iğdır’da Renkler Serka ile güzelleşiyor” projesi de başarılı bulundu. Kars ilinde sözleşme imzalandıktan sonra ilk izleme ziyaretine Serka Iğdır yatırım Destek ofisinden Koordinatör Burak Aydoğdu ile Uzman Mahmut Dik katıldılar. 
    Serka merkez hizmet binasında gerçekleştirilen 43. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı ile 2015 yılı mali destek programlarının sonuçları açıklandı. 
    Ağrı Valisi Musa IŞIN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında kamuoyuna duyurulan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulunun görüş ve onayına sunuldu. Toplantıda ayrıca geçmiş dönem projelerin mevcut durumu ile 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı’nın değerlendirme sonuçları görüşüldü.  
    7 Ocak 2015 tarihinde duyurusu yapılan ve 20 Mart 2015 tarihinde başvuruları sona eren İktisadi Gelişme Mali Destek Programı’na 73, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na 83 ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na 63 olmak üzere toplam 219 proje başvurusu alınmıştı.    Başvuruların teslim alınmasının ardından proje teklifleri, alanlarında uzman ve deneyim sahibi bağımsız değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından detaylı olarak incelendi.     Değerlendirme Komitesinin görüş ve önerileri doğrultusunda Genel Sekreterlik Makamınca desteklenmesi önerilen proje tekliflerinin bütçeleri revize edildi. Değerlendirme Komitesinin çalışmaları sonucunda oluşan başarılı proje listeleri ve revize bütçeler Yönetim Kurulunun görüş ve onayına sunuldu.
    Değerlendirme sonuçlarına göre, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı’nda 22,  Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı için 20 ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 11 adet projenin asil olarak desteklenmesine karar verildi. 
    İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 6 adet ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 9 adet projenin de yedek listede yer alması uygun görüldü.
    Mali destek programlarına başvuruda bulunan tüm başvuru sahibi kurum ve kuruluşlara ilgileri için teşekkür eden Yönetim Kurulu üyeleri ile Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü KAPU önümüzdeki dönemde uygulanacak projelerin bölgenin gelişimine katkıda bulunması temennisinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası